MET ggz zoekt een

Rehabilitatiemedewerker, FACT/IHT

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Geleen Roermond Roermond

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Psychisch kwetsbare cliënten helpen weer op eigen benen te staan; dat vind jij het mooiste aan jouw vak!

Je neemt als rehabilitatiemedewerker de participatiewensen van jouw cliënten als uitgangspunt en ondersteunt bij hun herstelproces. Je ondersteunt de cliënten bij het kiezen, herwinnen en behouden van hun gewenste kwaliteit van leven op de verschillende levensgebieden, waaronder; gezondheid, fysiek en geestelijk, werk, sociale contacten, wonen financiën, persoonlijke hygiëne en vrije tijd.

Binnen het FACT/IHT-team heb je een belangrijke spilfunctie, waarbij je ervoor zorgt dat de situaties stabiel blijven.

Ben jij proactief, initiatiefrijk en kun je goed relativeren? Lees dan snel verder en wie weet word jij onze nieuwe collega!

MET het team
Met je collega’s binnen het FACT-team zet je je samen in voor een optimale cliëntenzorg. Je motiveert en activeert de zelfredzaamheid van de cliënt zodat deze weer actief kan deelnemen in de maatschappij. Je maakt onderdeel uit van het multidisciplinaire behandelteam waarin we onder andere oplossings- en veranderingsgericht werken, zoals herstel ondersteunend werken en positieve gezondheid.

Wij zijn een gedreven, toegankelijk, hecht team met korte lijnen waarbij de samenwerking voorop staat en goede zorg wordt geleverd voor een complexe doelgroep. Wij zorgen goed voor onze cliënten, maar we zorgen ook goed voor elkaar. Ook kijken we naar jouw interessegebieden en passen we jouw functie daaropaan.

Je maakt deel uit van een sterk multidisciplinair team. Iedereen draagt hierin vanuit de eigen expertise een bijdrage aan één gezamenlijk doel: goede (crisis) zorg voor onze cliënten.

Intensive Home Treatment (IHT) biedt hulp aan mensen met psychische problemen die in crisis dreigen te raken. Ons doel is om een crisissituatie/opname te voorkomen of te verkorten. Onze visie is dat mensen met psychische problemen het beste in hun vertrouwde omgeving kunnen worden: beter worden doe je thuis! Ons IHT- team is actief in de gemeenten Leudal, Roermond, Roerdalen, Maasgouw en Echt-Susteren.

Wij zijn een gedreven, toegankelijk, hecht team met korte lijnen waarbij de samenwerking voorop staat en goede zorg wordt geleverd voor een complexe doelgroep. Wij zorgen goed voor onze cliënten, maar we zorgen ook goed voor elkaar. Ook kijken we naar jouw interessegebieden en passen we jouw functie daaropaan.

Wat houdt de functie in?
 • Je stemt de zorg van de cliënt (behandeling/begeleiding) zo efficiënt mogelijk af met het sociaal maatschappelijke netwerk andere betrokken zorgverleners;
 • Deze zorg is procesmatig afgestemd met de cliënt vanuit de rehabilitatie gedachte en de visie op hertstel;
 • Je draagt zorg dat conflicten en crisissituaties zoveel mogelijk voorkomen/vermeden worden en waar mogelijk actief oplost;
 • Je zorgt dat het elektronisch patiëntendossier (EPD) actueel en compleet is. Je registreert tijdig en zorgvuldig en zorgt dat betrokkenen op de hoogte zijn gesteld;
 • Je levert een proactieve bijdrage aan de ontwikkeling van het eigen vakgebied en aan de deskundigheidsbevordering;

Wie ben jij?
 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding binnen de zorgsector volgens het zorgprestatiemodel: bv. Social Work/Sociale Studies met uistroomprofiel zorg, Maatschappelijk Werker, SPH of GGZ-agoog;
 • Je hebt kennis met betrekking tot psychiatrische ziektebeelden en psychopathologie;
 • Je beschikt over een rijbewijs B en over een eigen auto, zodat je in staat bent om de huisbezoeken af te leggen;

MET ggz is er voor jou
 • Ruime keuze aan opleidingsmogelijkheden om je persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Budget in te zetten voor werk-privé balans.
 • Mogelijkheid om fiscaal voordelig een (elektrische) fiets (max. 1500 per 3 jaar), laptop of IPad aan te kopen (max. 800 per 3 jaar).
 • Sporten tegen een gereduceerd tarief (max. 600 per jaar)
 • Onze arbeidsvoorwaarden en salarisschaal zijn conform CAO GGZ FWG 50 (min. 2737 en max. 4263)

MET ggz
MET ggz is een middelgrote organisatie in de geestelijke gezondheidszorg die in heel Limburg mensen met psychische klachten behandelt en begeleidt. Van basis ggz tot hoog specialistische zorg. Van lichte klachten tot crisiszorg. Samen doorlopen we het pad naar herstel. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Bij ons draait alles om mensen. Natuurlijk zijn we er voor de mensen die behandeling en begeleiding nodig hebben. Maar we zijn er ook voor onze medewerkers. Collega’s die MET ggz, MET ggz maken. Professionals met passie voor mens en psyche die het verschil maken in het leven van cliënten.

MET aandacht, MET vertrouwen, MET elkaar!

Meer informatie en solliciterenHeb je vragen over de vacature of wil vrijblijvend een kop koffiedrinken of eens meelopen?

Contact solliciteren: Daphne van Hinsberg, Adviseur Werving & Selectie, werken@metggz.nl, 06-31644372.

Binnen MET ggz dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het creëren van een diverse en inclusieve werkplek. We proberen verandering en groei in elkaar te stimuleren en geloven dat succes een resultaat is dat voortkomt uit onze verschillen. MET ggz is MET trots een werkgever waar gelijke kansen geboden worden aan iedereen.