Pactum zoekt een

Septemberstage MBO en HBO | 24-32 uur | Venlo

Dienstverband

24 - 32 uur

Opleidingsniveau

HAVO

Standplaats

Horn

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Duik in de boeiende wereld van jeugdzorg met een stage bij Pactum, waar je waardevolle ervaringen opdoet in zowel residentiële als ambulante settings. Deze stage is een unieke kans om hands-on ervaring te verwerven, begeleid door ervaren professionals in een leerzame en ondersteunende omgeving. Je werkt direct met jongeren en hun gezinnen, leert over de complexe uitdagingen in de jeugdzorg en de voldoening van het maken van een positief verschil. Bij Pactum ontwikkel je niet alleen professionele vaardigheden, maar krijg je ook een dieper inzicht in de impact van jeugdzorg. 

Professionele werkplek

Ontdek de Professionele Werkplek bij Pactum, een dynamische leeromgeving waar studenten, docenten, professionals en cliënten samenwerken in opleiden, innovatie en onderzoek. In deze omgeving leer je over vakgrenzen heen, co-creëer je kennis en pak je real-life vraagstukken aan. Studenten worden ondergedompeld in de organisatie, maken kennis met diverse methodieken, verdiepen zich in theorie en voeren onderzoek uit. Met een programma dat ‘voor’ en ‘door’ studenten is gemaakt, sluiten we perfect aan op jouw leervragen.

Bij Pactum vinden er elke twee weken bijeenkomsten plaats die gemiddeld 3 uur duren. Deze bijeenkomsten bieden extra verdieping en zijn een kans om te leren van en met elkaar, terwijl je je professionele vaardigheden aanscherpt en je netwerk binnen de jeugdzorg uitbreidt.

Stageplaatsen

Hieronder vind je onze diverse stagevacatures. Elke vacature biedt een unieke kans om je te verdiepen in verschillende aspecten van jeugdzorg. We zijn benieuwd welke stagevacature het beste bij jou past. Ontdek jouw pad in de jeugdzorg bij Pactum en zet de eerste stap naar een lonende carrière. We hebben stageplekken voor derde en vierdejaars HBO studenten. Pactum heeft momenteel geen BBL-plekken ter beschikking. Onderstaande stages starten per 1 september 2024.

Venlo

  • Stagiair Jeugdzorgwerker Hoogstraat (1 plek)

Benieuwd naar onze stageplekken in Deurne, Helmond en Noord-Limburg? Klik hier!

Beschrijving stageplekken

  • Stagiair Jeugdzorgwerker Open Behandelgroep Hoogstraat in Venlo (1 plek)
    • Stagiair gezocht voor Hoogstraat, waar jongeren (12-18 jaar) met complexe problematiek hun kracht ontdekken. Als stagiair ondersteun je in het bieden van gespecialiseerde hulp, gericht op traumastabilisatie en het bevorderen van zelfstandigheid en sociale vaardigheden. Werk in een veilige, stimulerende omgeving, help jongeren hun emoties te begrijpen en uit te drukken, en draag bij aan hun weg naar volwassenheid. Samen met een ervaren, empathisch team, vorm je een positieve invloed op hun ontwikkeling, waarbij je nauw samenwerkt met netwerken rondom de jongere. Een kans om professioneel te groeien en een echte impact te maken.

Als stagiair hulpverlener bij Pactum varieert je rol per afdeling. Je focus ligt op het begeleiden en behandelen van jongeren, zowel individueel als in groepen, en het ontwikkelen van behandelmethodieken. Je stelt toekomstplannen en evaluaties op, waarborgt een veilig leefklimaat en beheert de huisvesting. Daarnaast is heldere rapportage, zowel schriftelijk als mondeling, een cruciaal onderdeel van je takenpakket.

Vereisten

Wie zoeken we? 

Ben jij een 3de of 4de jaars MBO/HBO-student in een relevant veld zoals Speciale Doelgroepen MBO 4, Pedagogiek, Social Work of Toegepaste Psychologie? Heb je affiniteit met onze doelgroep en kun je zowel groeps- als teamgericht werken? Kennis van presentiebenadering, contextuele hulpverlening, of 'Nieuwe Autoriteit & Verbindend Gezag' is een pre. We verwachten dat je bereid bent om onregelmatig te werken, 24-32 uur per week vanaf 1 september 2024, voor minimaal een heel schooljaar. Stages in combinatie met een minor zijn ook mogelijk, voor een periode van 1,5 jaar.

Jouw persoonlijkheid 

We zoeken een stevige, flexibele en enthousiaste persoon met analytisch vermogen. Iemand die initiatief neemt, problemen snel doorgrondt en hierop kan inspelen. Je werkt zelfstandig en in teamverband, geeft en ontvangt feedback, motiveert en stimuleert jongeren, en houdt rekening met het perspectief van de ouders.

Wat bieden wij? 

Je valt onder de CAO Jeugdzorg en ontvangt een stagevergoeding van €400 per maand (op basis van 32 uur per week).

Solliciteren 

Stuur je sollicitatie met CV via de sollicitatieknop. Vermeld in je sollicitatie de stageperiode, het aantal stagedagen per week, je opleidingsinstituut en je voorkeur en motivatie voor een van onze stageplekken. We kijken uit naar je bijdrage aan het Pactum-team!