Mutsaersstichting zoekt een

Sociotherapeut Kliniek (nachtdienst)

Dienstverband

8-36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

Wat is jouw rol

Als Sociotherapeut Kliniek (nachtdienst) bied jij samen met je andere Sociotherapeut collega’s intensieve behandeling aan jongeren met complexe psychiatrische problematieken, die opgenomen zijn in de klinische setting van de Mutsaersstichting. Dit zijn jongeren die om verschillende redenen vastlopen in de maatschappij en met een hulpvraag bij ons komen. Jij gaat je, samen met je collega’s, bezighouden met het vormgeven van de intensieve behandeling aan deze jongeren. Dit doe je in nauwe samenwerking met het systeem van de jongere.

 
Vanuit onze locatie in Venlo behandel je, samen met een multidisciplinair team, bestaande uit diverse disciplines (o.a. psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeuten, GZ psycholoog, systeemtherapeuten)een groep jongeren in een open en gesloten setting. We behandelen jongeren met (acute) complexe psychiatrische problematiek tot 18 jaar. Een deel van de jongeren verblijven op de afdeling met een crisismaatregel volgens de Wet verplichte GGZ (WvGGZ). Een behandelgroep bestaat uit maximaal 9 jongeren. Zij zorgen ervoor dat jouw dag nooit hetzelfde is. Onze zorg bieden wij 7 dagen in de week en 24 uur per dag en daarom draaien we wisselende diensten. Momenteel zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor de nachtdienst. Dit betekent dat je dienst om 22.45 begint en om 7.15 eindigt.

Hoe ziet jouw werk eruit?
De collega’s van de late dienst hebben de jongeren opgevangen zodra zij van school of dagbesteding komen. Er worden nog wat activiteiten ondernomen, waarbij iedereen zijn eigen pad mag volgen. Samen zorgt men voor het avondeten en er wordt nog tv gekeken of de jongeren zoeken elkaar op. Hierin begint jouw werkdag, om 22.45. Dit begint met een overdracht naar jou door de collega’s van de late dienst. Tevens raadpleeg je de behandelplannen/ signaleringsplannen en weet je wat er van jou wordt verwacht in de nacht en zorg je voor de nodige nabijheid die sommige jongeren in de nacht nodig hebben. Ook kan er in de nacht een crisisopname komen en zorg jij dat alles hier omheen geregeld wordt. Je kan altijd terugvallen op je collega nachtdienst van de open setting. En wanneer nodig de 2 collega’s van de slaapdienst.  
In de ochtend voordat de jongeren opstaan vindt er een overdracht plaats van de nachtdienst aan de collega’s van de dagdienst, zij starten tussen 7 en 8 uur ’s ochtends.  
Alles wat er in de nacht gebeurt zet je weg in de rapportages van de jongeren.

Jouw team 
Je werkt alleen op de groep maar je kan altijd terug vallen op de collega van de open setting in de nacht. Bij de Mutsaersstichting werken we met hart en ziel en daar zijn we best trots op. Hecht, betrokken en oog voor elkaar. Dat is de omschrijving van jouw nieuwe team. Niet zo gek, want je maakt samen best veel mee. Ons team is zelfsturend, open en zegt eerlijk wat ze denkt en voelt. Je komt terecht in een dynamisch team dat graag actief meedenkt in de behandeling van onze cliënten en hun systeem.

Wie zoeken wij

Iemand die blij wordt van het werken in nachtdiensten binnen de GGZ!  
Je kan inspelen op hulpvragen in de nacht. Je voelt je verantwoordelijk voor het welzijn van de jongeren.  
Jij ziet successen in de kleinste hoeken en weet goed te anticiperen op complexe vraagstukken. Jij biedt de jongeren de veiligheid die ze missen en ziet ze daardoor groeien. Je doet je werk vanuit je hart, bent proactief, innovatief en trots op je eigen werk. Verder vragen wij:

 • Affiniteit en (bij voorkeur) ervaring in het werken binnen de complexe kinder- en jeugdpsychiatrie en/of jeugdhulpverlening;
 • Passie, pro-activiteit, stressbestendigheid en reflectievermogen;
 • Je kunt je staande houden in acute crisissituaties en preventief en actief handelen;
 • Je durft en kunt je mening en visie te delen in het team en met andere behandelaren;
 • Een afgeronde hbo-opleiding met een SKJ registratie of een afgeronde hbo-opleiding waarmee jij je als jeugd- en gezinsprofessional kunt registreren;
 • Bij voorkeur kennis en ervaring in de BOPZ/WvGGZ. Dit is geen harde vereiste;
 • Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Wat is ons aanbod

 Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast geven collega’s aan dat zij de vrijheid binnen hun expertise en de mogelijkheden van de functie erg waarderen. Jouw werk is zinvol én gevarieerd. Maar er is meer.  
Wij bieden jou ook:

 • Een salaris conform cao GGZ;
 • Onregelmatigheidstoeslag;
 • Uitkering van een 13de maand;
 • Deelname aan het pensioenfonds zorg en welzijn (PFZW);
 • Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.