Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Stage 3e en 4e jaar Social Work

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venray

Werkvelden

Jeugdzorg

Als stagiaire Social Work , oftewel collega in opleiding, bij Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid ondersteun je bij verschillende aspecten van de cliëntenzorg. Dit kan variëren van het voeren van (individuele) gesprekken met cliënten, het ondersteunen bij het opstellen van behandelplannen tot het bieden van groepsbegeleiding en het organiseren van activiteiten. Daarnaast werk je nauw samen met andere zorgprofessionals zoals psychologen, psychiaters en verpleegkundigen met het doel de beste zorg voor onze cliënten. Ook kan je betrokken zijn bij administratieve taken zoals het bijhouden van dossiers en rapporteren op de voortgang. Door deze diverse taken doe je een brede ervaring op binnen de GGZ. 

Er is plek voor stagiaires op de volgende afdelingen:

 • Wonen Servaes B
  De afdeling ondersteunt cliënten van 26 tot 80 jaar met diverse psychische aandoeningen en verslavingen. Het team volgt het Triple-C behandelklimaat, waarbij de focus ligt op het gewone leven, en begeleidt cliënten in hun eigen appartementen.
 • Wonen Servaes D
  Zelfstandig wonen kan uitdagingen met zich meebrengen waar cliënten zelf niet altijd antwoord op hebben. Team Beschermd Wonen biedt hen de ondersteuning en nabijheid die zij nodig hebben. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Samen zorgen jullie ervoor dat de cliënt veilig en met passende ondersteuning en begeleiding kan wonen en zijn of haar leven kan oppakken. Je werkt samen met de cliënt aan zijn of haar kwaliteiten en de vaardigheden die nodig zijn om een leven te leiden wat bij de cliënt past.
 • Preventie
  Team Preventie richt zich op drie aandachtsgebieden: het bevorderen van de mentale gezondheid van jongeren, de familieleden, ook wel naasten en op verslavingspreventie. 
 • CIBU
  Op de CIBU worden voornamelijk cliënten in een gedwongen kader behandeld en verpleegd. Deze cliënten worden opgenomen wanneer zij te maken hebben met een acuut psychiatrisch probleem dat niet in de thuissituatie kan worden behandeld, of wanneer zij een gevaar vormen voor zichzelf en hun omgeving. Binnen de kliniek vindt diagnostiek en behandeling plaats, waarbij het streven is om de eigen verantwoordelijkheid van de cliënten te stimuleren en de behandeling zo kort mogelijk te laten duren

 • Thuisbegeleiding Midden-Limburg 
  Je begeleidt en ondersteunt psychisch kwetsbare burgers op basis van zorgplannen. Je richt je op het stimuleren van zelfredzaamheid, sociaal contact, dagbesteding en ontspanning, en biedt daarbij structuur om de kwaliteit van begeleiding te verbeteren.
 • Behandelaren IZ
  Als maatschappelijk werker ben je gekoppeld aan diverse afdelingen en ben je de coach die cliënten ondersteunt en begeleidt, waarbij je de zelfregie versterkt en het probleemoplossend vermogen vergroot. Je stemt samenwerking af met de zorgcoördinator, organiseert cliëntbesprekingen en treedt op bij crises, waarbij je externe disciplines betrekt. Daarnaast organiseer je familieavonden en ben je het eerste aanspreekpunt voor psycho-educatie, waardoor je bijdraagt aan individueel welzijn en gemeenschapsgerichte zorg.
 • Korsakov Resocialisatie 
  Cliënten op de afdeling doen zelf boodschappen en koken voor de groep. Begeleiders bieden ondersteuning, vooral voor degenen die na ontslag naar huis gaan. De focus ligt op het stimuleren van zelfregie. Cliënten die niet zelfstandig kunnen wonen, gaan naar beschermde woonvormen. Samenwerking met familie, gemeente en andere instanties zorgt voor op maat gemaakte zorg en vloeiende overgangen.

Heb je al een voorkeur voor een (of meerdere) afdelingen? Dan willen we je vragen dit te benoemen in je motivatiebrief. 

LET OP: de cursief gedrukte afdelingen zijn niet meer beschikbaar.

Vereisten

 • Je bent derde- of vierdejaars student aan de hbo-opleiding Social Work.
 • Je bent leergierig.
 • Door jouw open houding ben jij benaderbaar.
 • Je kan zowel zelfstandig werken als in teamverband.
 • Je hebt affiniteit met de psychiatrie.

Wat we jou bieden

Wij bieden onze stagiaires wekelijkse inspiratie middagen. Tijdens deze middagen wordt er onder leiding van een docent dieper ingegaan op branche specifieke kennis. Onderwerpen die zoal aan bod komen zijn: schizofrenie, verslaving, angst en dwang, daarnaast wordt er verbinding gezocht door middel van casuïstiek/intervisie. Verder bieden we:

 • Een veilig en prettig leerklimaat.
 • Begeleidingsgesprekken met collega's.
 • Begeleiding door 2 werkbegeleiders.
 • Ondersteuning door overige collega’s.
 • Een stagevergoeding.