Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Systeemtherapeut HELDR | 28-36 uur

Dienstverband

24 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Jeugdzorg

Wij zijn HELDR, de divisie binnen het Vincent van Gogh Instituut die zich richt op specialistische zorg voor jongeren met psychische klachten. Bij ons draait alles om het zo goed mogelijk helpen van jongeren en hun ouders, opvoeders en verdere systeem. Hun eigen hulpvraag is hierbij leidend. Wij geloven dat goede zorg dichtbij de jongere staat, hen zoveel mogelijk de regie laat voeren en altijd de link legt met hun eigen omgeving en belevingswereld. Voor ons is elke jongere en elk gezin uniek en we maken gebruik van ieders sterke kanten om beter om te leren gaan met hindernissen. Jongeren en ouders ervaren ons als laagdrempelig, kundig en systeemgericht.

We richten ons op het diagnosticeren en specialistisch behandelen van ernstige psychische problematiek bij jongeren van 10 tot 24 jaar. Onze expertise ligt op het vlak van persoonlijkheidsproblematiek, trauma, angst- en stemmingsstoornissen, verslaving, ernstige gedragsproblematiek en systeemproblemen. We behandelen poliklinisch of bij de jongere thuis, individueel of in groepsverband, en altijd samen met het systeem. Naast behandeling van ernstige problematiek, innoveren we continu op het gebied van vroegdetectie en interventie: het zo vroeg mogelijk herkennen van eerste symptomen van problematiek, en deze tijdig behandelen om erger te voorkomen. Zo hebben we behandelprogramma’s ontwikkeld voor jongeren met eerste kenmerken van persoonlijkheidsproblematiek of psychose. Binnen deze thema’s nemen we ook deel aan wetenschappelijk onderzoek en werken we op landelijk niveau samen met ketenpartners om de zorg voor jongeren te blijven verbeteren.

Onze behandelteams voor jongeren werken in heel Limburg. De hoofdlocatie is in Venlo, hier is de polikliniek gevestigd. We zoeken voor deze functie een collega die werkzaam zal zijn op de locatie Nijmegen.

Waarom jouw functie Gewoon Anders is

In deze functie werk je vanuit een systeemtheoretisch perspectief. Je hebt de taak om relaties en gezinssystemen te observeren, onderzoeken en behandelen, met als doel de relatiegerelateerde aspecten van de problemen van de cliënten te verminderen of weg te nemen.

Je voert (intake)gesprekken en observeert om inzicht te krijgen in de interactie betekenis van de psychische/psychiatrische symptomen van de cliënt. Dit helpt je om informatie te verzamelen over de omgeving van de cliënt.

Je analyseert je bevindingen en legt deze vast in een verslag. Vervolgens stel je, in overleg met de cliënt, een behandelplan op. Dit plan en de bijbehorende behandelindicatie bespreek je met andere hulpverleners en je geeft hen advies hierover.

Daarnaast zul je systeemtherapeutische behandelingen uitvoeren in complexe behandelcontexten. Je geeft ook psycho-educatie aan cliënten en hun omgeving.

Vereisten

 • Je hebt een universitaire opleiding afgerond (Gezondheidswetenschappen/ Sociale Wetenschappen/ Geneeskunde) of een afgeronde HBO verpleegkundige/ social studies met Post- HBO en relevante werkervaring én daarbij een erkende opleiding tot systeemtherapeut NVRG hebben afgerond;
 • Je bent lid van NVRG beroepsvereniging en eventueel bijbehorende BIG registratie en systeemtherapie;
 • Bij geen BIG registratie beschik je over een S.K.J. registratie;
 • Je beschikt over een rijbewijs en bij voorkeur een eigen auto of bent bereid deze aan te schaffen;
 • Samenwerken vind je leuk en ook stressbestendigheid is jou niet onbekend. Ook beschik je over goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden we jou?

 • De functie is ingedeeld in CAO GGZ FWG 60. Het salaris bedraagt minimaal €4.108,- en maximaal €5.335,-.
 • Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, je ontvangt een contract voor onbepaalde tijd;
 • Hoeveel uur wil je werken? Het aantal uren van je aanstelling is bespreekbaar vanaf minimaal 28 uur;
 • Werken in een organisatie die staat voor medewerkersgeluk en positieve gezondheid;
 • Een informele werksfeer, waar medewerkers op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen en waar veiligheid voorop staat;
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop jij bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioenopbouw, collectieve zorgverzekering, vakantiegeld, 13e maand, balansregeling, 100% betaald zorgverlof, ouderschapsverlof, thuiswerkregeling, reiskosten en meer).

Wat maakt Vincent van Gogh gewoon anders?

Als grootste ggz-organisatie in Noord-Limburg hebben we een rijke traditie in het behandelen en begeleiden van mensen met ernstige psychische en psychiatrische klachten. Dit doen we over een breed spectrum, klinisch en ambulant en steeds vaker bij mensen thuis of digitaal. Onze ambitie? Herstel is haalbaar, zeker met de juiste zorg, direct én duurzaam. In de eigen omgeving en samen met de cliënt, met naasten en andere betrokkenen binnen de keten en het netwerk. Hiervoor kent Vincent van Gogh elf zelfstandige eenheden, verspreid over heel Limburg.

Gewoon even bellen?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Vanessa Kelly, Manager HELDR via vanessakelly@vigogroep.nl.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van Systeemtherapeut Nijmegen bij Vincent van Gogh? Stuur dan je cv en korte motivatie via de button onderaan de pagina.