Maastricht UMC+ zoekt een

Teamleider Intensive Care

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Bouw jij met ons mee aan de IC van de toekomst? Onze IC is volop in ontwikkeling. Wij zijn continue in beweging en aan het innoveren met als doel de IC 2.0!
Jij maakt elke dag opnieuw het verschil; voor jouw team, de individuele medewerkers en de patiënten. Dat doe je op de eerste plaats door operationeel leiding te geven aan alle medewerkers binnen één van de vier IC-units. Jij bent de coördinerende en verbindende schakel waarbij je situationeel leiderschap toepast en aanspreekpunt bent voor jouw medewerkers. Je bent stressbestendig, vriendelijk en empathisch sterk en weet daarmee een veilige, open en gastvrije sfeer voor jouw collega’s, patiënten en bezoekers te creëren.
Het is jouw taak de medewerkers optimaal te laten functioneren en te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling. Daarom ben je binnen jouw team verantwoordelijk voor thema’s zoals werving en selectie, verzuim, loopbaanplanning en functionerings- en beoordelingsgesprekken. In deze functie ben je tevens budgetverantwoordelijk.

Daarnaast bewaak je efficiënte bedrijfsvoering en optimalisering van de zorg- en dienstverlening van de IC. Jij denkt niet in hokjes maar zoekt actief de samenwerking met jouw collega’s binnen de gehele zorgketen op om samen tot optimale, team- en afdelings-overschrijdende, resultaten te komen. Je hebt oog voor verbeteringsmogelijkheden en pakt dit proactief op met jouw collega’s.

Wij zoeken proactieve en enthousiaste teamleiders die mee willen denken, maar vooral: mee willen doen! Samen maken we het verschil.

Wat vragen wij van jou?
Je hebt de opleiding tot IC verpleegkundige afgerond of een acute verpleegkundige opleiding/zorgachtergrond en beschikt over (ruime) ervaring en leidinggevende kwaliteiten op HBO denk- en werkniveau. Daarnaast heb je een managementopleiding gezondheidszorg gevolgd en afgerond of ben je bereid deze te volgen.
Naast je managementtaken werk je, in overleg, ook mee als ondersteuning van de IC in de zorg.

De MUMC+ brede competenties uit algemene leiderschapsprofiel zijn voor deze functie vereist en zullen worden getoetst: samenwerken/ coöperatief gedrag, individugericht leiderschap, groepsgericht leiderschap/verbindend leiderschap, (academisch) ondernemerschap en flexibiliteit.

Binnen de IC hebben wij de overtuiging dat we alleen door samen te werken en het in de kracht zetten van jou als persoon en professional onze doelen kunnen behalen. We laten je doen waar je goed in bent en dagen je uit om mee te denken over de belangrijke thema’s, zoals bijvoorbeeld de IC van de Toekomst die we in de toekomst willen realiseren.

Samen met de andere teamleiders zorg je ervoor dat er dagelijks, dus 365 dagen per jaar, van 7.00 tot 15.30 uur minimaal één teamleider aanwezig is voor de afdeling.
De patiënt is voor jou prioriteit nummer één! Collegialiteit en teamgeest staan bij jou daarom voorop; intensieve zorg verlenen is teamwork! Je durft over grenzen heen te kijken en maakt verbinding met collega’s van andere teams. Jij weet van aanpakken en gaat een uitdaging graag aan. Je denkt actief mee over de ontwikkelingen en hebt een innerlijke drive om er samen een succes van te maken.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Jouw team bestaat uit een mix van IC-verpleegkundigen, IC-verpleegkundigen in opleiding, verpleegkundig specialisten, practitioners, zorgassistenten, secretaresses en praktijkcoördinatoren.
Jij maakt samen met drie andere teamleiders, het verpleegkundig afdelingshoofd IC en de medisch manager van de IC onderdeel uit van het managementteam IC. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het totale IC-proces en het ontwikkelen, vaststellen en uitvoeren van het operationeel beleid, de organisatie en de inrichting van de werkprocessen. Doel hierbij is een efficiënte bedrijfsvoering en optimalisering van de zorg- en dienstverlening van de IC-verpleegafdelingen. Daarnaast adviseer je over het te voeren tactische beleid.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc. Een 32 urige werkweek is ook bespreekbaar.

Werken in de weekenden, zon –en feestdagen is onderdeel van je contract.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 29 mei 2024 in de middag.