Deel dit:

Ben jij op zoek naar nieuw werkplezier? Werken in zorg en welzijn is waardevol en afwisselend. Maar ook nog zoveel meer dan dat! Kom en ontdek!

Hier de eerste 5 redenen om voor dit mooie werkveld te kiezen! Ben uitgedaagd om jouw eigen redenen te ontdekken!

1# De dankbaarheid die je ervoor terugkrijgt

Werken met liefde en humor is onbetaalbaar. Die glimlach op het gezicht van je cliënt, daar doe je het voor. Een oudere vrouw, een ziek kindje of een man die na zijn operatie weer aan het herstellen is, jij maakt het verschil!

Ontdek de verschillende werkvelden

2# Je werkt met je hoofd je hart en je handen

Werken in zorg en welzijn is niet voor iedereen weggelegd. Onregelmatig werken of nachtdiensten horen er vaak ook bij. De mensen waar je mee werkt zijn echt afhankelijk van je. Maar wanneer je werkt in de zorg kun jij echt het verschil maken. Alleen al een gezellig praatje kan iemand zijn hele dag opvrolijken. Kom in gesprek met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties, bekijk hiervoor de mogelijkheden in onze activiteitenagenda.

3# Het is een roeping

Vele mensen uit zorg en welzijn geven aan dat het echt een roeping is. Het willen zorgen voor mensen zoals je zelf ook verzorgd zou willen worden. Zorg en aandacht geven aan degene die zichzelf niet meer kan redden.

4# Een bijdrage leveren aan een waardevol leven

Het is leuk om met bijvoorbeeld ouderen te werken omdat hun ervaring vaak een boek is waar je zelf van kan leren. “Voeg leven toe aan de dagen, geen dagen aan het leven”. Elke doelgroep heeft zo zijn eigenschappen. Mensen uit zorg en welzijn geven ook aan dat zij werken vanuit “de verwondering en bewondering en waardering van het menselijk lichaam in welke staat of conditie dan ook.

5# Werken met mensen, voor mensen

Geen dag is hetzelfde. Nieuwe mensen, nieuwe verhalen. De ene dag een lach, de andere dag een traan. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Werken in zorg en welzijn iets voor jou?
Wil jij ook werken in zorg en welzijn? Combineer dit mooie vakgebied met de leukste baan om lekker te kunnen leven! Zorg en welzijn biedt enorm veel mogelijkheden! Bekijk dan eens de (opleidings)vacatures.

Ontdek de (opleidings)vacatures