Deel dit:

Niemand wil in zijn of haar carrière stilstaan. Ook jij in je zorgcarrière niet. Hoe blijf je als zorgprofessional in beweging? En waarom zou je überhaupt van je huidige loopbaan afwijken?

Er zijn genoeg redenen om je te blijven ontwikkelen. Zo houd je het werk voor jezelf een lange tijd leuk. Herken jij jezelf in onderstaande punten? Dan is het misschien wel tijd voor jou om stappen te zetten.

Doorgroeien in zorg en welzijn: sleur

1. Je werkt op de automatische piloot

Dag in, dag uit doe jij je werk met liefde. Maar als je werk een routine wordt, bestaat de kans dat je in een sleur terechtkomt. En dat moet je toch koste wat kost willen voorkomen. Stel je voor dat je straks geen plezier meer beleeft aan het vak waar je ooit met zoveel overtuiging voor hebt gekozen.

Doorgroeien in zorg en welzijn: uitdaging

2. Je mist uitdaging

Alles wat je momenteel doet heb je eigenlijk al onder de knie. Je hebt het gevoel dat je uitgeleerd bent en ondervindt geen uitdaging meer aan je werk. Door bijvoorbeeld nieuwe werkzaamheden aan te leren of bijscholing te volgen, word jij in je werk weer uitgedaagd. Zo blijft je werk vernieuwend en spannend.

Doorgroeien in zorg en welzijn: verandering

3. Je leven is veranderd

Je kinderen worden ouder en gaan het huis uit, dus heb jij meer ruimte om bij te leren. Je bent verhuisd en wilt nu liever wat dichter bij huis gaan werken. Of misschien heb je er juist net een kindje bij en wil je dus wat in je uren snijden. Allemaal redenen om verandering en groei in je functie te willen.

Doorgroeien in zorg en welzijn: salaris

4. Je wilt meer verdienen

Natuurlijk is salaris niet de enige reden dat je je werk doet, maar er moet toch brood op de plank komen. Je inkomen is bovendien een vorm van waardering voor jouw ervaring en toewijding als zorgprofessional. Hoe langer jij je werk doet, hoe beter je wordt. En die expertise mag best beloond worden, toch?

Doorgroeien in zorg en welzijn: verantwoordelijkheid

5. Je hebt behoefte aan meer verantwoordelijkheid

Stel: je draait al een tijdje mee en hebt in die tijd veel voorbij zien komen en meegemaakt. Door al die kennis en ervaring is een louter uitvoerende functie allang niet meer aan jou besteed. Jij wilt onderhand meer coördineren, leidinggeven en een actieve rol spelen in besluitvorming over de zorg.

Doorgroeien in zorg en welzijn: ontdek jouw plek

6. Je wilt jouw plek in zorg en welzijn vinden

Werken in zorg en welzijn is divers. Met zo’n scala aan functies, organisaties en cliënten is elke werkplek weer totaal anders. Hoe weet je nu waar jij het beste tot je recht komt? Eigenlijk kun je pas een keuze maken wanneer je alles hebt gezien. Wie weet ligt jouw droombaan wel nét in een ander beroep of werkveld.

Hoe hak je de knoop door?

Bewegen binnen zorg en welzijn kan op veel manieren. Solliciteren op een andere functie, een studie of bijscholing volgen, switchen naar een ander werkveld, bij een andere organisatie gaan werken… Wat past nu het beste bij jou?

Als je moeite met kiezen hebt, is het geen gek idee een loopbaancoach in te schakelen. De loopbaancoaches van Sterk in je werk bieden alle ondersteuning die jij nodig hebt om jouw pad uit te stippelen. Helemaal gratis! Dus aarzel niet en zet jouw volgende stap binnen zorg en welzijn!

Ja, ik wil gratis loopbaancoaching