Deel dit:

Aan de ene kant geef ik een gedeelte van mijn tijd aan de cliënten. Aan de andere kant krijg ik er enorm veel voor terug.

Cindy Moonen, vrijwilliger bij Koraal regio Parkstad vertelt!

“Ik onderneem uiteenlopende activiteiten met de cliënten van locatie Op de Bies. Zo ga ik geregeld met hen naar het zwembad. Of maken we een mooie wandeling als het lekker weer is. Daarnaast neem ik met cliënten deel aan de activiteiten die worden georganiseerd op het gebied van recreatie en vorming. Zo is mijn agenda vier dagen in de week gevuld. Omdat ik een psychische beperking heb, vind ik het fijn wanneer mijn dag veel structuur heeft. Een echte win-win-situatie dus. Aan de ene kant geef ik een gedeelte van mijn tijd aan de cliënten. Aan de andere kant krijg ik er enorm veel voor terug.”

“Persoonlijk contact proberen te maken met meervoudig beperkte cliënten, dat schenkt me heel veel voldoening. Dat een cliënt me herkent en begint te lachen als hij mij ziet. Of dat cliënten me aan mijn stem herkennen… dat is toch geweldig? Zulke momenten brengen me echt een stuk levensvreugde. Door mijn beperking heb ik soms het gevoel dat ik nergens goed in ben. Ook ervaar ik vaak lichamelijke klachten door stress. Maar als ik bij Op de Bies ben, kan ik mijn hoofd leegmaken en heb ik nergens meer last van. De cliënten nemen mij echt zoals ik ben. Mét mijn beperking.”

“Ik woon best ver van Op de Bies vandaan. Soms vind ik het vervelend om weer dat hele stuk te moeten rijden. Maar dat ben ik alweer vergeten zodra ik de cliënten zie. In mijn ogen mag je als vrijwilliger de leukste dingen met hen ondernemen. Dingen waar de medewerkers op de groep meestal geen tijd voor hebben door de werkdruk in de zorg.”

“Ik voel enorm veel waardering voor wat ik doe. Het komt zelfs regelmatig voor dat cliënten of ouders mij een cadeautje geven. Dat hoeft natuurlijk niet, maar het feit dat iemand de moeite neemt om mij op die manier in het zonnetje te zetten… dat voelt gewoon geweldig!”■

Spreekt dit verhaal jou aan en wil jij ook een extra stukje levensvreugde toevoegen aan het leven van een ander en aan jouw eigen leven? Koraal is op zoek naar mensen die kunnen helpen!

Bekijk het aanbod in vrijwilligerswerk hier!