Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Verpleegkundig Specialist Buitenpoli Neuro | 32-36 uur

Dienstverband

32 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Jeugdzorg

Een centrale rol vervullen in het behandelen en begeleiden van patiënten met zeldzame aandoeningen en

complexe hulpvragen uit heel Nederland, waarin je altijd samenwerkt met anderen. Als Verpleegkundig Specialist (VS) van het Centrum voor Neuropsychiatrie beteken je iets voor de individuele patiënten en voor de mensen om hen heen. Het Centrum voor Neuropsychiatrie, Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid in Venray, doet het gewoon anders in de ggz.

Het Centrum voor Neuropsychiatrie is gespecialiseerd in neuropsychologische en neuropsychiatrische zorg voor volwassenen en jeugdigen uit heel Nederland.

Voor deze functie ben je werkzaam in zowel Venray (hoofdlocatie) als in Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Maastricht, waar samen met andere (medisch) specialisten in academische ziekenhuizen poli’s worden gehouden. Daarnaast werkt het Centrum voor Neuropsychiatrie indien nodig op locatie van de patiënt.


Wat maakt jouw functie gewoon anders?

Op een gemiddelde werkdag kom je regelmatig verrassende momenten tegen. Houd jij van snel schakelen en kun je complexe en onverwachte situaties adequaat inschatten? Pak je zelf de verantwoordelijkheid en weet je tijdig een beroep te doen op collega's? Met jouw kennis, organisatietalent en goed ontwikkelde intuïtie houd je het overzicht, vervul je in ons centrum een ‘spin in het web functie’ voor patiënten en zorgverleners in heel Nederland, zet je innovatieve ideeën in en zorg je voor de puntjes op de i.

In deze functie speel je een belangrijke rol bij de aanmeld- en intakefase, bouw je aan een vertrouwensrelatie met patiënt en systeemleden, schat je de behandelnoodzaak en veiligheidsrisico’s in. Tijdens en na de zorgverlening door ons centrum monitor jij het welzijn van onze patiënten, initieer jij de samenwerking met andere hulpverleners en zorg jij voor overdracht naar systeemleden van de patiënt. Je werkt daarin nauw samen met de psychologen en psychiater uit ons team, met de verwijzers (verpleegkundig specialisten, medisch specialisten, huisartsen) en met de zorgverleners van de patiënt ter plaatse (gedragsdeskundigen, begeleiders, Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten).

Veel patiënten worden door onze psychologen gezien op één van de multidisciplinaire poli’s in de universitaire medische centra van Rotterdam, Nijmegen en Maastricht. De interventies door ons centrum worden steeds met de leden van de multidisciplinaire teams besproken, ook door jou. Je bent daarnaast breed inzetbaar, bijvoorbeeld voor huisbezoeken en voor systeemgesprekken. Ook regisseer je de nazorg en geef je psycho-educatie aan het systeem rond de patiënt. Je kunt altijd terugvallen op het team want we zijn er met elkaar voor de patiënt en diens naasten. Met humor, belangstelling en open feedback, worden we daarin elke dag een beetje beter.

Vereisten

 • Een HBO Verpleegkundig diploma, met BIG registratie (art. 3 wet BIG) aangevuld met de master studie GGZ (MANP-studie);
 • Ervaring in de psychiatrie en/of ziekenhuiszorg en/of gehandicaptenzorg;
 • Ervaring met systeemgericht werken;
 • Ervaring met en/of interesse in toepassingen van E-health en/of EMDR;
 • Samenwerking aangaan binnen en buiten Vincent van Gogh;
 • Flexibiliteit is een belangrijke eigenschap;
 • In bezit van rijbewijs B.

Wat bieden we jou?

 • Een persoonlijk inwerkprogramma;
 • Afhankelijk van jouw voorkeur, bieden wij je een contract voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd. Werkdagen worden in overleg vastgesteld;
 • Salaris is conform de CAO GGZ, als verpleegkundig specialist in FWG 65. Het salaris bedraagt minimaal €4.785 en maximaal €6.264 bij een fulltimedienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Vincent van Gogh biedt ondersteuning met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder betaald zorgverlof, ouderschapsverlof, pensioen en reiskosten.
 • Een actief scholingsbeleid, waaronder een persoonlijk studiebudget, voor de herregistratie conform art.14 wet BIG, ter hoogte van € 1250,- per jaar (naar rato dienstverband);
 • Mogelijkheid om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek.
 • We staan open voor nieuwe ideeën die de zorg kunnen helpen verbeteren.
 • Een referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is
  onderdeel van onze selectieprocedure, wij vergoeden de kosten.

Aantrekkelijk secundaire arbeidsvoorwaarden

Wij richten ons op functionele diagnostiek en behandeling voor volwassenen en jeugdigen met zeldzame genetische ontwikkelingsstoornissen (zoals het Prader-Willi syndroom, Noonansyndroom, NF1) en complexe psychiatrische en/of neurologische aandoeningen. We willen onze zorg laten aansluiten bij de zorgvraag van onze verwijzers, patiënten en de zorgverleners in de regio van de patiënt. Wanneer opname noodzakelijk is, maken we gebruik van onze eigen kliniek in Venray.

Wil je meer weten? Kijk op de website van het Centrum voor Neuropsychiatrie (www.cvneuropsychiatrie.nl).

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over de functie? Bel dan met Ellen Wingbermühle (klinisch neuropsycholoog) of Anja Roubos (GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch neuropsycholoog) (0478-786160). Zij nemen graag de tijd voor je!

Jouw vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan Britt Verheijen via whatsapp 0629455311.

Is jouw interesse gewekt voor de functie bij het Centrum voor Neuropsychiatrie bij Vincent van Gogh? Stuur dan je cv en motivatiebrief zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton onderaan de vacaturetekst. We maken graag op korte termijn ruimte voor een gesprek in overleg met jou.