Maastricht UMC+ zoekt een

Verpleegkundige Cardiac Care / MC Verpleegkundige / Leerling BAZ-opleiding

Dienstverband

28 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als EHH verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de totale verpleegkundige zorg van onderzoek, opname tot ontslag voor de aan jou toegewezen patiënten. Je voert zelfstandig alle voorkomende verpleegtechnische handelingen uit en coördineert de zorg rondom de patiënt. Je kunt te maken krijgen met operaties, hoog-complexe zorg en acute zorg. Het is belangrijk dat je in dit soort situaties prioriteiten weet te stellen, het overzicht kunt bewaren en hiernaar weet te handelen.

In jouw rol als CCU-/MC-Verpleegkundige bewaak je de vitale functies van de patiënten en draag je bij aan een spoedige stabilisatie van de acute patiënt. Naast de acute zorg dien je ook zorg te dragen voor de Medium care/CCU. Goed klinisch redeneren en anticiperen en adequate communicatie met collega’s en artsen zijn hierin essentieel.

Binnen de afdeling heb je te maken met hoog complexe zorg met veel aandacht voor de begeleiding van de patiënt op het psychosociale vlak. Je voert niet alleen verpleegtechnische handelingen uit, maar ook de begeleiding van patiënten en familie vormen een belangrijk aspect van jouw werk. Je werkt met mensen die moeilijk kunnen communiceren en die cognitieve beperkingen hebben. Je moet je goed kunnen inleven in de patiënt.

De dynamiek van de afdeling en de fysiek intensieve zorg vereisen een kordaat en zelfstandig optreden en een heldere, duidelijke manier van communiceren. Je bent een teamspeler die in staat is om zowel knelpunten in de zorg te signaleren en te verbeteren, alsmede een positieve bijdrage weet te leveren aan (zorg)processen.

Om iedere patiënt de best mogelijke zorg te kunnen bieden, wordt regelmatig een beroep gedaan op jouw flexibiliteit, oplossingsgericht vermogen en gedrevenheid. Je bent mede verantwoordelijk voor het leerklimaat waarbinnen verpleegkundigen in opleiding zich begeven. Hiernaast ben je in staat te participeren in werkgroepen en interprofessioneel overleg.

Kortom: geen dag is hetzelfde ! Je wordt iedere dag uitgedaagd om te leren en krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Ben jij op je best in acute situaties en weet jij prioriteiten te stellen in een dynamische omgeving?
Solliciteer dan snel !


Wat vragen wij van jou?
Je bent in het bezit van een CCU-, IC-, MC-, BAZ- of een in Nederland geregistreerd verpleegkundig diploma, bij voorkeur HBO-V. Je staat ingeschreven in het BIG-register.

Je beschikt over goede communicatieve- en sociale vaardigheden en bent in staat adequaat te handelen in acute situaties. Je bent flexibel en kunt goed in teamverband werken.

Indien je nog niet in het bezit bent van een van bovenstaande gespecialiseerde diploma’s, maar wil je je als verpleegkundige verder ontwikkelen ?

Dan bieden wij je de mogelijkheid tot het volgen van de BAZ-opleiding (Basis Acute Zorg)!

Indien je bij ons in dienst treedt geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Verpleegafdeling C-3 (VE C-3) maakt onderdeel uit van het Hart+Vaat Centrum van het Maastricht UMC+ (MUMC+).

Binnen het MUMC+ gaat patiëntenzorg hand in hand met hoogwaardig onderzoek en onderwijs. Ons personeel is uitstekend opgeleid en wij bieden de nieuwste medische behandelingen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Op het gebied van aortachirurgie, trombose, hartritmestoornissen en hartfalen (onze speerpunten) behoren we tot de Internationale top.
VE C-3 is een dynamische afdeling met de specialismen Cardiologie, Cardio-thoracle Chirurgie, Pulmonologie en een algemene medium care. Wij verzorgen patiënten met mono- en multi-orgaanfalen waarvan non-invasieve beademing een onderdeel kan zijn.

Er werken ongeveer 50 collega’s binnen de afdeling. De afdeling bestaat uit 10 medium care bedden en 4 eerste hart hulp bedden. De Eerste Hart Hulp (EHH) verricht een belangrijke eerste hulpfunctie voor patiënten met acute cardiale problemen vanuit de hele regio. Patiënten worden op de EHH kortdurend opgenomen ter nadere diagnostiek en/of behandeling waarna patiënten met ontslag gaan of worden opgenomen (evt. na interventie) op een van de verpleegafdelingen van het Hart+Vaat Centrum.

De afdeling werkt nauw samen met de Hartkatheterisatiekamer, het Centrum voor thuisbeademing en de ICU.

De afdeling maakt onderdeel uit van de ontwikkeling naar centralisatie van de Medium Care afdelingen. In het opleiden van verpleegkundigen en de ontwikkeling van deze Medium Care afdelingen speelt onze afdeling een belangrijke rol.

Binnen de afdeling heerst er een open en collegiale sfeer, professionaliteit staat hoog in het vaandel. Daarnaast kenmerkt de afdeling zich door een hoog kennisniveau, een goed leerklimaat en interessante doorstroommogelijkheden.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Indien je solliciteert naar een opleidingsplaats krijg je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding form artikel 2.4.4 Cao umc.

Alle aanstellingspercentages zijn bespreekbaar.
Voor de opleiding dien je echter minimaal 28 uur (77,78%) beschikbaar te zijn.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Wil je eerst meer informatie over deze functie / opleiding dan kun je contact opnemen met Jip Vaessen Teamleider / jip.vaessen@mumc.nl of via het centrale telefoonnnummer 043-3876543 en vraag naar sein 61620.
Voor informatie over de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.