Maastricht UMC+ zoekt een

Verpleegkundige Cardiologie

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
De afdeling Cardiologie is één van de 6 specialismen van het Hart+Vaat Centrum in het MUMC+. Cardiologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met het opsporen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van het hart.
Als verpleegkundige op de afdeling Cardiologie verpleeg je de patiënten die op de verpleegafdeling liggen. Je coördineert de zorg rondom de aan jouw toegewezen patiënten. Je werkt hierbij samen binnen een interdisciplinair team op de afdeling Cardiologie. Patiëntparticipatie staat binnen de organisatie hoog in het vaandel, jij als verpleegkundige speelt daarin een belangrijke rol. Je betrekt de patiënt samen met de medici bij het maken van een bij de patiënt passend verpleegplan. Je voert op regelmatige basis familiegesprekken met patiënt en familie waarbij je op correcte wijze de juiste informatie kan overbrengen.
Je begeleid verpleegkundigen in opleiding en levert een actieve bijdrage in de bevordering van de kwaliteit en veiligheid binnen verschillende zorgprocessen op de afdeling. Je toont interesse in een bepaald referentiedomein (bv. Wondzorg, decubitus/pijn, palliatieve zorgen,…) en bent bereid je kennis te delen met je teamleden. Je werkt mee aan een sfeer van open communicatie en wederzijds vertrouwen en respect.
Je kunt flexibel worden ingezet op verschillende afdelingen binnen het Hart+Vaat Centrum. Indien nodig helpen de verpleegafdelingen elkaar uit. Dit betekent dat jij als collega de mogelijkheid krijgt om jezelf op verschillende gebieden te ontwikkelen. Een baan in het Hart+Vaat Centrum zien wij als het begin van een mooie carrière.

Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van een in Nederland BIG-geregistreerd verpleegkundig diploma.
 • Je hebt affiniteit met de cardiale pathologie en bent bereid tot het volgen van verdere vormingen in dit domein.
 • Je hebt specifieke aandacht voor de belevingswereld van de cardiologische patiënt en je beschikt over een goede observatiezin en een klinische blik.
 • Je kan constructief samenwerken in team, bent klantgericht en kan zelfstandig werken.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent proactief en volgt ontwikkelingen binnen het vakgebied.
 • Je hecht veel belang aan professionaliteit en persoonlijke zorg voor elke patiënt.
 • Je weet van aanpakken en vind het leuk om mee te denken over de ontwikkeling van kwaliteit en veiligheid binnen de afdeling, waarbij je je graag wil inzetten voor verbetertrajecten, zowel binnen als buiten de afdeling.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Het Hart+Vaat Centrum Maastricht maakt onderdeel uit van Maastricht UMC+. Meer dan 600 medewerkers leveren 24 uur per dag de best mogelijke zorg voor uw hart en vaten. Patiëntenzorg gaat hand in hand met hoogwaardig onderzoek en onderwijs. Ons personeel is uitstekend opgeleid en wij bieden u de nieuwste medische behandelingen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Wij behandelen niet alleen hart- en vaatziekten, maar geven ook gericht advies omtrent leefstijl, gewicht en voeding om zo hart- en vaatziekten te voorkomen. Op het gebied van aortachirurgie, trombose, hartritmestoornissen en hartfalen (onze speerpunten) behoren we tot de Internationale top.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Er wordt van je verwacht dat je deelneemt in de onregelmatigheidsdiensten tijdens avond-nacht, weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.896,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 7M van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.