Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige i.o. tot verpleegkundig specialist GGZ (VIOS)

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Wil jij als verpleegkundige graag je horizon verbreden en meer verantwoordelijkheid dragen? Heb jij een duidelijke visie op het verpleegkundig vak én de ambitie om je verder te ontwikkelen in de geestelijke gezondheidszorg? Ben jij klaar voor een volgende stap? We horen je graag! (32-36 uur p.w., Maastricht/ Heerlen).

Past deze functie bij jou?
Deze interessante opleiding leidt je op tot het artikel 14 beroep volgens de wet BIG 'specialist in de Verpleegkunde'. Met deze titel krijg je tal van nieuwe mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen de Verpleegkunde. De verpleegkundig specialist GGZ heeft net als een verpleegkundige veel patiëntcontact en daarnaast heeft de verpleegkundig specialist veel ruimte om zich op verschillende manieren verder te verdiepen en ontwikkelen. Zo kun je:
 • Fungeren als regiebehandelaar voor patiënten;
 • Specialist worden in een zorglijn;
 • De managementkant van de zorg ontdekken, bijvoorbeeld in de rol van manager zorg;
 • Promotie en/of wetenschappelijk onderzoek doen;
 • Samen met andere verpleegkundig specialisten GGZ het beroep van verpleegkundige in de GGZ verder ontwikkelen.
 • Collega's, studenten, patiënten en familieleden van patiënten coachen.
De praktische zaken
De opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ die Mondriaan aanbiedt duurt 3 jaar en is een combinatie van werken en leren (start per 1-1-2022 of per 1-1-2023). Je werkt tijdens de opleiding bij voorkeur 36 uur per week, waarvan één dag in de week een (betaalde) lesdag is. Een 32-urige werkweek is eventueel mogelijk en bespreekbaar, maar in dat geval wordt de praktijkleerperiode verlengd. De opleiding is door de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV) erkend en includeert de tweejarige opleiding Master in Advanced Nursing Practice in de GGZ (ANP/GGZ).

Dit neem je mee
 • Om in aanmerking te komen voor deze opleiding ben je in het bezit van een hbo-diploma Verpleegkunde en heb je minimaal 2 jaar ervaring als hbo verpleegkundige in de ggz (met minimaal 0,8 fte contracturen);
 • Je bent geregistreerd in het verpleegkundig beroepsregister, artikel 3, Wet BIG;
 • Binnen je team heb je een actieve rol in de ontwikkeling van het team en hieruit kun je een portfolio samenstellen dat voldoet aan de eisen behorende bij de functie van verpleegkundig specialist GGZ (klik hier voor meer informatie over de samenstelling van het portfolio);
 • Je beheerst de Engelse taal.
Voldoe je niet aan bovenstaande opleidingseis? Je kunt alsnog tot de opleiding worden toegelaten wanneer je in het bezit bent van:
 • Een getuigschrift mbo Verpleegkunde óf een inservice A-, B- of Z-diploma, aangevuld met een aanpalend bachelor getuigschrift in de gezondheidszorg. Onder aanpalend wordt verstaan: bachelor psychologie, bachelor sociaal pedagogische hulpverlening en bachelor maatschappelijk werk. Als je meent dat jouw bachelor opleiding, anders dan voornoemd, eveneens behoort tot de aanpalende opleidingen dan wordt dit ter beoordeling voorgelegd aan de examencommissie.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Mondriaan vergoedt de kosten voor het volgen van deze opleiding, inclusief reiskosten. Verder is de CAO Geestelijke Gezondheidszorg van toepassing. Voor externe kandidaten betekent dit dat zij een leer-arbeidsovereenkomst zullen ontvangen voor de duur van de opleiding. Interne kandidaten ontvangen een addendum voor de duur van de opleiding;
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring word je ingeschaald conform de salarisnota VIOS, waarbij gedurende de opleiding een opbouw in salarisschalen plaatsvindt (FWG 55 - 65 CAO GGZ, min. €2.607,-- en max. €5.439,--);
 • Na afronding van de opleiding en bij uitoefening van de functie verpleegkundig specialist GGZ word je ingeschaald in schaal 65 CAO GGZ (min. €3.538,-- en max. €5.553,--, kernfunctie verpleegkundig specialist GGZ);
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Meer informatie en aanmelden
Informatie over de opleiding, de sollicitatieprocedure, het aanmeldingsformulier en de daarbij behorende documenten vind je op de website van de opleiding: www.ggzvs.nl. Onze praktijkopleider Dennis Robroek geeft je ook graag meer informatie als je je aan het oriënteren bent om je verder te ontwikkelen als verpleegkundig professional in de ggz. Hij vertelt je graag wat de opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ inhoudelijk te bieden heeft en wat jouw mogelijkheden zijn na het volgen van deze opleiding. Ook adviseert hij je in welke mate jouw achtergrond aansluit op de opleidingseis. Dennis is telefonisch bereikbaar: 06-13681153 of via e-mail: d.robroek@mondriaan.eu.

Aanmelden voor de opleiding? Stuur vóór 30 september een reactie (met motivatiebrief en CV) via de sollicitatiebutton. Daarna nemen wij contact met je op.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld