Maastricht UMC+ zoekt een

Verpleegkundige Interne Geneeskunde

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als verpleegkundige binnen de afdeling Interne Geneeskunde:
 • Ben je verantwoordelijk voor de totale verpleegkundige zorg van opname tot ontslag voor de aan jouw toegewezen patiënten;
 • Je werkt in een multidisciplinair team, voor een patiëntenpopulatie met diverse ziektebeelden;
 • Je voert zelfstandig alle voorkomende verpleegtechnische handelingen uit en coördineert/regisseert de zorg voor de aan jou toegewezen patiënten;
 • Je begeleidt de aanwezige leerling-verpleegkundigen en stagiaires;
 • Daarnaast is psychosociale begeleiding van patiënten en familie een belangrijk aspect van jouw werk. Je moet je goed kunnen inleven in de patiënt en zijn ziekteproces of palliatieve begeleiding;
 • Om elke patiënt de best mogelijke zorg te kunnen bieden, wordt regelmatig een beroep gedaan op jouw creativiteit en flexibiliteit;
 • Je bent mede verantwoordelijk voor zowel je eigen leer –en werkklimaat als voor de ander, samenwerken hierin is de boodschap;
 • Eigen initiatief tot het verbeteren van kwaliteit wordt zeer op prijs gesteld, deze worden gedeeld en geborgen in werkgroepen en afdelingsbesprekingen waarin jij als verpleegkundige in participeert.

Wat vragen wij van jou?
 • In het bezit zijn van een geregistreerd MBO/HBO of A1 (Belgisch) verpleegkundig diploma;
 • grote affiniteit met het specialisme Interne geneeskunde;
 • empathisch en resultaatgerichte werkhouding;
 • goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • flexibele werkhouding met betrekking tot dagelijkse inzetbaarheid en de hectiek van de dag;
 • Zorgvuldig en adequaat kunnen handelen in een acute situatie;
 • Creatief en initiatief leervermogen.

Herken jij jezelf in dit profiel?
Wij nodigen je van harte uit om je interesse kenbaar te maken door middel van een sollicitatie brief en wij bieden jou graag de gelegenheid om te komen kijken en mee te lopen binnen onze afdeling.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Heel de mens
Op de verpleegafdeling Interne Geneeskunde (B5) worden patiënten opgenomen voor onderzoek en/of behandeling van algemene klachten die te maken (kunnen) hebben met de inwendige organen, hormoon- en stofwisselingsziekten en infectieziekten. Binnen afdeling B5 ligt het accent niet alleen op dagelijkse patiëntenzorg in acute en algemene situaties maar door de diversiteit aan patiëntencategorieën vindt er ook veel diagnostiek, curatie en palliatieve zorg plaats. Verpleegafdeling B5 excelleert in met name Geriatrische zorg voor kwetsbare ouderen maar door verschuiving in de patiënten populatie bieden diverse ziektebeelden een dynamisch aspect in je verpleegkundige zorgtaken.

Het verpleegkundige team van afdeling B5 is een relatief jong en leuk team waarbij sprake is van evenwicht in kennis en kunde m.b.v. functiedifferentiatie en een optimaal leerklimaat.

Als verpleegkundige op afdeling B5 behoor je tot het Centrum voor Chronisch Zieken. Het Centrum bestaat uit de specialismen Interne Geneeskunde, Longziekten en Colorectale Oncologische en Algemene Heelkunde.

Als verpleegkundige in het Maastricht UMC+ behoor je professioneel en functioneel tot de Vakgroep Verpleegkunde. Hun accent binnen de Vakgroep ligt op een krachtige en toonaangevende beroepsontwikkeling. Het accent binnen de Centra ligt op een toonaangevende verpleegkundige beroepsuitoefening gericht op het realiseren van resultaten in patiëntuitkomsten. Samen streven we naar een excellente en toonaangevende verpleegkunde voor het verbeteren van de uitkomsten van de zorg en ervaring van de patiënten en werktevredenheid van de verpleegkundigen.

Wil jij je als verpleegkundige breed ontwikkelen op een afdeling waarbij sprake is van een grote diversiteit aan ziektebeelden? Wil jij als verpleegkundigen werken binnen een dynamische omgeving in een universitair medisch centrum met aandacht voor de verpleegkundige beroepsontwikkeling?
Dan is de afdeling B5 “Interne geneeskunde” van het Maastricht UMC+ iets voor jou.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling bij wijze van proef opgevolgd door een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.052,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 7M van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.