Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Verpleegkundige medische dienst Verslavingszorg | 24 - 28 uur

Dienstverband

32 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Jeugdzorg

Je bent een verpleegkundige met affiniteit voor patiënten die problemen hebben op het gebied van verslaving en psychiatrie. Je wilt samen met jouw collega’s perspectief bieden aan deze patiënten. Wil jij jouw kennis en kunde graag inzetten en uitdragen binnen de Medische Dienst ambulante verslavingszorg locaties Venlo en/of Venray? Wij zoeken een enthousiaste, stevige persoonlijkheid om ons team te versterken. Ben je opzoek naar regelmatige werktijden? Dan is deze vacature iets voor jou!

Waarom jouw functie gewoon anders is

Jouw taken zijn uiteenlopend. Je leert een patiënt kennen tijdens een intakegesprek, dit gesprek voer je zelfstandig. Je bekijkt samen met de verslavingsarts naar een passend traject voor de patiënt, waarna je een actieve bijdrage levert in het proces van indicatiestelling, MDO’s, tot het opstarten en uitvoeren van een behandeling. Je hebt een eigen caseload en coördineert de zorg in de rol van trajectbegeleider. Je bent het aanspreekpunt voor de patiënt en ondersteunt deze in zijn behandeling. We hebben vaak te maken met complexe vraagstukken, waar nodig worden dan ook meerdere disciplines ingeschakeld, zoals psychologen, verpleegkundig specialisten of de psychiater. Er is nauwe samenwerking met je team en de betrokken verslavingsarts. De populatie die wij zien zijn met name patiënten welke afhankelijk zijn van opiaten. Dagelijks zien wij de patiënten op onze locatie voor methadonverstrekking.

Daarnaast zul je regelmatig contact hebben met onze ketenpartners, zoals Leger des Heils, de gemeente, politie en andere zorgaanbieders welke betrokken zijn bij de patiënt. Deze coördinerende taken brengen een stuk casemanagement met zich mee.

We verzorgen dagelijks de medicatieverstrekking, zowel op onze locatie als bij Domus Venlo, onderdeel van het Leger des Heils. Wij werken vaak vanuit ‘Harm Reduction’. Je werkt regelmatige diensten, deelt je eigen werkdag in en werkt zowel solistisch als in teamverband.

Je bent alle weekenden en feestdagen vrij!

Je komt te werken in een multidisciplinair team met verpleegkundigen, een verslavingsarts en verpleegkundig specialist. Daarnaast werkt er een overkoepelend team met SPV’ers, basispsychologen, GZ-psychologen en een psychiater.

Vereisten

 • Je hebt een hbo-opleiding en enkele jaren relevante ervaring in de zorg of welzijn;
 • Je bent op korte termijn beschikbaar
 • Je hebt ervaring in de psychiatrie en bij voorkeur in de wereld van de verslavingszorg;
 • Je hebt interesse in een dienstverband van 32 tot 36 uur per week;
 • Jij bent ambitieus en wil graag werken met patiënten die niet in één vakje passen.
 • Je houdt van doorzetten en bent een echte aanpakker.


Wij bieden jou:

 • Een werkgever die groots denkt, klein handelt en snel beweegt;
 • Een passend salaris conform CAO GGZ (HBO is FWG 50, max € 4.263,-);
 • Regelmatige werktijden; weekenden en feestdagen vrij!
 • Een werkgever die vertrouwen heeft in professionals en zelfsturing hoog in het vaandel heeft staan;
 • Een werkgever die medewerkers volop mogelijkheden biedt om te ontplooien en groeien.

Gewoon even bellen?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Willem Selen, verpleegkundige medische dienst ambulante verslavingszorg via 06 24279786.

Je vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan Britt Verheijen via whatsapp 06 29455311 of werken@vigogroep.nl. De vacature is zowel intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.


Solliciteren

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van verantwoordelijk Verpleegkundige Verslavingszorg bij Vincent van Gogh? Stuur dan je cv en korte motivatie via de sollicitatiebutton onderaan de vacature tekst. We maken graag op korte termijn ruimte voor een gesprek in overleg met jou.