Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Verpleegkundige niveau 4/5 Centrum voor Korsakov | 24 - 36 uur

Dienstverband

32 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Jeugdzorg

Het Korsakovcentrum voor alcohol gerelateerde stoornissen, onderdeel van het Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid is op zoek naar jou.

Ben jij die verpleegkundige of agoog die de stap durft te wagen en met ons het avontuur aan wilt gaan? Lees dan verder of beter, stuur een reactie.

Wat jouw functie gewoon anders maakt 

Binnen het Korsakov centrum voor alcohol gerelateerde stoornissen, worden cliënten opgenomen waarvan een sterk vermoeden is dat er een cognitieve schade dan wel Korsakov is ontstaan. Naast het stellen van de diagnose, worden er verschillende behandelingen aangeboden, dit kan zowel in een klinische- als ambulante setting. Het centrum bestaat dan ook uit verschillende afdelingen waaronder 

 • Korsakov behandeling
 • Korsakov opname en diagnostiek
 • Cognitieve behandeling (reso)

Iedere afdeling heeft zijn eigen expertise en aandachtsgebied. Alle afdelingen zijn nauw met elkaar verbonden en werken veel samen met elkaar en met het behandelteam. Dit behandelteam bestaat onder andere uit klinisch neuropsychologen, maatschappelijk werk en verpleegkundig specialisten.

We staan open voor verandering en vernieuwing zonder daarbij de cliënt uit het oog te verliezen, dit maakt het werk uitdagend en afwisselend. We proberen nieuwe wegen te bewandelen zonder de oude uit te wissen.

Ons uiteindelijke doel is om cliënten weer zo goed mogelijk laten functioneren in het dagelijks leven.

Samen met je collega’s draag je zorg voor cliënten op individueel en groepsniveau en heb je oog voor de zorg binnen dan wel buiten de kliniek. De cliëntenpopulatie bestaat uit cliënten waarvan een sterk vermoeden bestaat dat er cognitieve schade opgelopen is dan wel het Syndroom van Korsakov hebben, ten gevolge van overmatig alcohol gebruik. Door middel van observaties, onderzoeken en testen en in nauwe samenwerking met het multidisciplinair team komen we tot een diagnose en een eventueel behandeladvies.

In jouw functie is het van belang dat je kan observeren en signaleren op zowel psychisch, somatisch en sociaal gebied en deze informatie kort en bondig kan overdragen en delen met je collega's en het multidisciplinair team.

De cliënten benader je middels het 5-K-Model. Samen met je collega’s zorg je voor regelmaat, duidelijkheid en structuur. Creativiteit kun je ten alle tijden kwijt in het oplossen van problemen op zowel cliënt- als afdelingsniveau.

Als ev-er (eerste verantwoordelijke) zorg je voor de coördinatie van zorg van “jouw” cliënt en ben je de spil tussen alle partijen. Bij dit alles staat ook hier weer de cliënt centraal.

Vereisten

 • Je hebt een opleiding tot verpleegkundige niveau 4 of 5
 • Je bent een flexibele collega die bereid is om binnen de 24-uurs zorg werkzaam te zijn in het kader van vroege en late diensten. De zorg in de nacht wordt gefaciliteerd door ons Nachtzorgteam. Je hoeft dus geen nachtdiensten te werken.
 • Je vindt het leuk om met collega’s de zorg naar een hoger plan te tillen.
 • Je hebt zin om te beginnen aan een nieuwe en uitdagende baan waarin samenwerking en professie hoog in het vaandel staat.

Wat we jou bieden

 • Inschaling conform CAO GGZ FWG 45 of FWG 50.
 • Een vast contract voor 24 - 36 uur per week.
 • Een fijne werkplek in Venray.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw, een collectieve zorgverzekering en meer).
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon.
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zowel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen, maar ook bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar. Als opleidingsinstituut zijnde bieden we mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en persoonlijke ambities waar te maken.
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.
 • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Hebben wij je interesse gewekt? En wil je nader kennis maken met ons?

Stuur je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk in via onderstaande sollicitatiebutton. Hopelijk ontmoeten we elkaar snel.

Wil je meer informatie over de vacature? Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Mascha Marseille via maschamarseille@vigogroep.nl of 06-11920599.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.