Kempenhaeghe zoekt een

Vrijwilliger bij Kempenhaeghe

Dienstverband

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Sterksel Heeze

Werkvelden

Gehandicaptenzorg, Ziekenhuizen
Zet je talenten in bij Kempenhaeghe als vrijwilliger!

Wil jij graag iets voor een ander betekenen, en wil jij vrijwilligerswerk doen wat aansluit bij jou wensen en mogelijkheden? Biedt dan jouw talenten aan!

Vrijwilligerswerk
Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze bewoners, leerlingen, cliënten en organisatie. Daarom is Kempenhaeghe enorm trots en dankbaar voor alle vrijwilligers die zich actief inzetten voor onze doelgroep. Vooral binnen het Centrum voor Epilepsiewoonzorg is veel vraag naar vrijwilligers. Hier zijn altijd mensen welkom en nodig die met enthousiasme en plezier iets extra’s willen betekenen voor onze bewoners. Geef aan wat je graag zou willen doen én wanneer je beschikbaar bent. Wij gaan dan op zoek naar iets dat aansluit bij jouw talenten om de juiste match te maken.

Wat zou je kunnen doen
Kun je bijvoorbeeld goed koken voor groepen? Wil je hulp bieden bij het uitvoeren van een activiteit? Wil je graag sporten of gamen met jongere cliënten? Heb je een passie voor muziek, voor vervoer of ben je heel handig? Laat het ons weten! We gaan graag met jou in gesprek om samen passend vrijwilligerswerk te vinden.

Er zijn ook mogelijkheden om als flex-vrijwilliger aan de slag te gaan. Je komt dan geen vaste dag, maar komt een aantal keer per jaar helpen bij (grotere) activiteiten of je vervangt ’n vrijwilliger die een keer niet kan.

Je kunt ondersteunen bij verschillende activiteiten, zoals de begeleiding bij zwemmen, fitness of bij clubactiviteiten zoals voetbal, biljarten en de wandelclub, het begeleiden van bewoners in de manege, het verzorgen van de paarden of assistentie verlenen op de huifkar. Maar ook aan het inspireren en helpen van bewoners in het eigen atelier.

In de wijk Kloostervelden in Sterksel zijn een fietsenmakerij, een winkeltje en een leen-o-theek, bemand met hulp van vrijwilligers. Verder zijn er vrijwilligers die als maatje optreden voor individuele bewoners, in het bijzonder voor bewoners die zelf geen familie meer hebben of van wie familieleden ver weg wonen. En wie ervan houdt om lekker buiten bezig te zijn, kan aan de slag in het snoezelbos, de verfplantentuin of op de boerderijen.

Incidenteel zijn er ook vrijwilligers actief in ons ziekenhuisgedeelte. Bijvoorbeeld om te assisteren met teleconsulten. En misschien heb je zelf ook wel leuke ideeën over hoe je invulling kunt geven aan vrijwilligerswerk.

Profiel
Wat verwachten we van onze vrijwilligers?
Natuurlijk dat ze kunnen luisteren en dat ze de bewoners, leerlingen en cliënten van Kempenhaeghe met respect benaderen en in hun waarde laten. Verder vragen we vooral om inzet, motivatie en enthousiasme. Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend. Daarom maken we van tevoren goede afspraken samen.

Wat bieden wij
Naast het werken in een leuke omgeving en het feit dat je echt iets kan betekenen voor een ander wil Kempenhaeghe graag laten zien dat we de vrijwilligers waarderen. Daarom krijg je als vrijwilliger o.a. een reiskostenvergoeding, een kerstattentie, wordt er eens per jaar een vrijwilligersfeest georganiseerd en kun je gratis aansluiten bij de personeelsvereniging. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende cursussen en workshops.

Vrijwilligerswerk levert leuke, sociale contacten op en zorgt voor blijdschap en geluk bij bewoners, leerlingen en cliënten. Daarnaast zorgt het voor persoonlijke ontplooiing en werkervaring en dat kan soms helpen bij het vinden van een betaalde baan. Kortom: het geeft veel voldoening!

Locatie: met name in en rondom Sterksel en Heeze

Contactinformatie
Voor meer informatie over vrijwilligerswerk neem je contact op met Carlijn Ceelen, coördinator vrijwilligerswerk via vrijwilligersvacature@kempenhaeghe.nl of bel M. 06-83524991.