Koraal zoekt een

Vrijwilligerswerk: kluswerkzaamheden in ons serviceteam

Dienstverband

8 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger, die houdt van klussen en het leuk vindt om samen te werken met mensen met een matige tot licht verstandelijke beperking.

Over het serviceteam
Ons serviceteam bestaat uit 6 cliënten. Je gaat samen met de cliënten en werkbegeleider klussen uitvoeren binnen de woningen van Sint Anna (Heel, Roermond, Weert). De ambitie is om ook inwoners van Heel en omstreken te benaderen wanneer zij een klus hebben.

Denk hierbij aan:
  • Meubilair demonteren, kleine verhuizingen, Ikea kasten in elkaar zetten
  • Grof afval naar de milieustraat brengen
  • Allerlei ophangwerkzaamheden, schilderijen, afvalbakjes of zeep dispensers monteren, demonteren en lampen ophangen
  • Terras afspuiten met hogedrukspuit
  • Herstelwerkzaamheden aan de bestrating
  • Tuinwerkzaamheden
  • Schilderwerkzaamheden, gaatjes dichten in muren

Er is een bus beschikbaar om naar de diverse locaties te gaan. Er wordt op een rustige manier gewerkt; komt de klus vandaag niet af, dan gaan we morgen verder.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste en geduldige vrijwilliger met twee rechterhanden. Je hebt affiniteit met mensen met een matig tot licht verstandelijke beperking en je werkt graag samen.

Praktische informatie
Werkzaamheden worden samen verricht met een werkbegeleider van de dagbesteding, deze is op de werkplek aanwezig of in de nabijheid om ondersteuning te bieden.

Werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 16:00 of gedeeltes hiervan. Alles is mogelijk in overleg. Op woensdag wordt er alleen in de ochtend geklust.

Vrijwilligerswerk bij Koraal
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek.

Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!