De Zorggroep zoekt een

Welzijn medewerker, Lindenlaan (Bergen LB)

Dienstverband

20 - 24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Nieuw-Bergen

Werkvelden

Ouderenzorg
Ben jij een enthousiaste medewerker welzijn die oog heeft voor het zorg en welzijn van onze bewoners? Dan zijn wij op zoek naar jou en gaan we graag het gesprek met je aan!

Wat ga je doen?
Als welzijnsmedewerker lever je een belangrijke bijdrage aan het lichamelijk, sociaal en geestelijk welbevinden van de cliënten. Je verricht laagcomplexe ADL zorg, op basis van het individuele zorgplan. Ook krijg je te maken met veel verschillende situaties. Je moet dus stevig in je schoenen staan en goed zelf beslissingen kunnen nemen. Je organiseert zowel groep gerichte activiteiten als individuele, op de cliënt afgestemde, activiteiten waarbij je ondersteunt in de doelen vanuit het zorgplan. Je draagt zorg voor een veilige en prettige woon-werkomgeving, mede door het bieden van structuur en rust. Het is goed om te weten dat je deel uitmaakt van een team waar je op kunt terugvallen als dat nodig is en dat er een zeer nauwe en intensieve multidisciplinaire samenwerking is met arts en psycholoog.

Vorig jaar in juni zijn we van start gegaan op deze nieuwe locatie. De verdeling is over twee woonlagen, 40 zorgstudio’s, vier huiskamers, twee leefkeukens en diverse multifunctionele ruimtes. De locatie bestaat uit 2 teams die ieder de zorg draagt over 20 bewoners. De tuin wordt aangelegd met veel groen, looppaden en fijne plekken om te zitten. Ook op de eerste verdieping kunnen bewoners genieten van het buitenleven, op een balkon van bijna 60 m2.

Hoe zorgen wij voor jou?
Werken bij de Zorggroep betekent werken binnen een grote organisatie waar de cliënt centraal staat. Je kunt erop rekenen dat zaken goed geregeld zijn en alles wat je nodig hebt om goede en warme zorg te leveren voorhanden is. Heb jij je carrière pad al uitgestippeld of weet je nog niet precies welk pad je gaat bewandelen? Bij De Zorggroep ben je van harte welkom! Werken in de ouderenzorg betekent dat jij je rugzak vult met waardevolle ervaring in bijvoorbeeld organiseren, klantgerichtheid en zelfstandigheid. Dat is in iedere volgende baan mooi meegenomen. Over een paar jaar klaar voor een volgende stap of opleidingstraject? Laat het ons weten! De loopbaancoaches van De Zorggroep gaan graag het gesprek met je aan. Heb je jouw droombaan bij De Zorggroep gevonden en heb je het helemaal naar je zin? Daar worden we blij van. Het is jouw carrière, dus jij staat centraal.

Als welzijn medewerker schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 35 met een salaris van maximaal € 3.177,10 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. Je werkt in een nieuw team waarin je direct van start kunt.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de cliënten is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
  • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
  • Focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
  • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
  • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het “weg-na-het-werk”-programma
  • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal

Wat maakt jou de juiste Welzijn medewerker, Lindenlaan (Bergen LB)?
Je hebt kennis van en ervaring met het begeleiden van individuen en groepen. Je hebt kennis van en inzicht in algemene en specifieke sociale, psychische, psychogeriatrische en somatische problematieken en begeleidingsmethoden. Je ontwikkelt en verstevigt relaties en samenwerkingen binnen en buiten de eigen organisatie. Je kunt je makkelijk aanpassen bij veranderende omstandigheden. Je bent creatief in het bedenken van ideeën en/of oplossingen. Je werkt zelfstandig en bent daadkrachtig in het nemen van besluiten. Je bent een teamspeler en werkt met je team aan een gezamenlijk resultaat. Daarnaast ben je ondernemend, creatief, open, gastvrij en flexibel.

Je:
  • beschikt over een diploma Coach Dagbesteding niveau 3 van een sociaal agogische opleiding (SPW, MZ of SCW).

Enthousiast geworden?
Leuk, we leren je graag kennen!
Vul het sollicitatieformulier in en voeg je cv toe.

Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we graag bij indiensttreding een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

Wil je meer informatie over de functie of zelf ervaren hoe het is om bij De Zorggroep te werken? Hiervoor kun je terecht bij onze recruiter Sharon Haulussy via sharon.haulussy@dezorggroep.nl.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden

De Zorggroep
Werken bij De Zorggroep

Werken bij De Zorggroep betekent een betekenisvolle invulling geven aan het leven van kwetsbare mensen en bijdragen aan de lokale samenleving. Samen met jou durven we te kijken naar wat past bij jou en wat jouw plek binnen De Zorggroep kan zijn.

Samen begint met jou.

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorglocaties bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit Positieve Gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Samen met 5150 medewerkers en onze 2200 vrijwilligers zetten we ons dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Zo hebben we een medezeggenschapsraad, maar bijvoorbeeld ook een PAR (professionele adviesraad). De PAR geeft onafhankelijk, gevraagd en ongevraagd advies aan raad van bestuur over actuele werkinhoudelijke onderwerpen zoals het rookbeleid en kwaliteitsindicatoren. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt een bijdrage leveren en datgene doen waar hun hart ligt.