De Zorggroep zoekt een

Welzijn medewerker, Vincentiushof

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Venray

Werkvelden

Ouderenzorg
Ben jij een enthousiaste welzijnsmedewerker/activiteitenbegeleider met hart voor welzijn en die oog heeft voor het welzijn van de cliënten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Op locatie Vincentiushof in Venray zoeken we een welzijnsmedewerker/activiteitenbegeleider als aanvulling op de collega's die de directe zorg verlenen. Het gaat om groepsmeerzorg en om PG+.

Als welzijnsmedewerker lever je een belangrijke bijdrage aan het lichamelijk, sociaal en geestelijk welbevinden van de cliënten. Je plant en organiseert zowel groepgerichte activiteiten als individuele, op de cliënt afgestemde, activiteiten waarbij je ondersteunt in de doelen vanuit het zorgplan. Je draagt zorg voor een veilige en prettige woon-werkomgeving, mede door het bieden van structuur en rust.

Voor een optimaal welbevinden dien je vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, om een bijdrage te leveren aan het lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden van de bewoner. De welzijnsactiviteiten worden zodanig uitgevoerd dat rekening wordt gehouden met de wensen, psychisch welbevinden en mogelijkheden van de bewoner. Het uitgangspunt is 7 dagen in de week welzijn waarin ingespeeld wordt op de behoefte van de bewoners. De weekenden zullen hierbij niet altijd ingevuld worden. Het is goed om te weten dat je deel uitmaakt van een team waar je op kunt terugvallen als dat nodig is.

Je verricht huishoudelijke en ondersteunende werkzaamheden op het gebied van ADL , maaltijdvoorziening, voortvloeiend uit de dagbestedingsactiviteiten. Het kan voorkomen dat je gevraagd wordt om op momenten te ondersteunen in de zorg.

Hoe zorgen wij voor jou?
Werken bij De Zorggroep betekent werken binnen een grote organisatie waar de cliënt centraal staat. Je kunt erop rekenen dat zaken goed geregeld zijn en alles wat je nodig hebt om goede en warme zorg te leveren voorhanden is. Heb jij je carrière pad al uitgestippeld of weet je nog niet precies welk pad je gaat bewandelen? Bij De Zorggroep ben je van harte welkom! Werken in de ouderenzorg betekent dat jij je rugzak vult met waardevolle ervaring in bijvoorbeeld organiseren, klantgerichtheid en zelfstandigheid. Dat is in iedere volgende baan mooi meegenomen. Over een paar jaar klaar voor een volgende stap of opleidingstraject? Laat het ons weten! De loopbaancoaches van De Zorggroep gaan graag het gesprek met je aan. Heb je jouw droombaan bij De Zorggroep gevonden en heb je het helemaal naar je zin? Daar worden we blij van. Het is jouw carrière, dus jij staat centraal.

Als welzijn medewerker schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 35 met een salaris van maximaal € 3.256,53 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. Je werkt in een klein en persoonlijk team waarin je direct van start kunt voor 24 uur per week en een contractduur van de duur van een jaar met de intentie daarna tot vast dienstverband.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de cliënten is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
 • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
 • Focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze Smart Health app met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
 • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
 • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het “weg-na-het-werk”-programma
 • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal

Wat maakt jou de juiste Welzijn medewerker?
Een collega die houd van een uitdaging, beschikt over een gezonde dosis humor maar die ook stevig in zijn/ haar schoenen staat en zelf verantwoordelijkheid kan en durft te nemen. Affiniteit, kennis en ervaring met en voor onze doelgroep is zeer wenselijk. Natuurlijk heb je een warm zorghart en stel je de mens centraal. Je bent een fijne collega die zelfstandig, maar ook in teamverband goed kan functioneren met een breed netwerk en initieert, stimuleert en ondersteunt samenwerkingsrelaties tussen personen, professionals, plaatselijke ondernemers, verenigingen en organisaties.

Je bent:
 • bereid om je verder te ontwikkelen
 • bereid vraaggericht te werken
 • in staat tot relativeren en reflecteren
 • flexibel inzetbaar
 • in staat methodisch te werken en teamleden te coachen en te begeleiden

Verder:
 • ben je in het bezit van het diploma SPW4, AB diploma, SPH, MMZ4 of een ander soort gelijk zorgdiploma en ervaring in het organiseren/bieden van activiteiten.
 • heb je sociale vaardigheden voor een respectvolle omgang met collega’s, bewoners en hun familie.

Enthousiast geworden?
Leuk, we leren je graag kennen! Solliciteer direct en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je meer informatie over de functie of zelf ervaren hoe het is om bij De Zorggroep te werken? Loop vrijblijvend een dagje mee bij Vincentiushof. Onze recruiter Sharon Haulussy vertelt je graag meer over het werk van een medewerker welzijn bij Vincentiushof en is te bereiken via Sharon.Haulussy@dezorggroep.nl

Mobiliteitskandidaten hebben voorrang op deze vacature

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.

De Zorggroep
Werken bij De Zorggroep

Werken bij De Zorggroep betekent een betekenisvolle invulling geven aan het leven van kwetsbare mensen en bijdragen aan de lokale samenleving. Samen met jou durven we te kijken naar wat past bij jou en wat jouw plek binnen De Zorggroep kan zijn.

Samen begint met jou.

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorglocaties bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit Positieve Gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Samen met 5000 medewerkers en onze 2200 vrijwilligers zetten we ons dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Zo hebben we een medezeggenschapsraad, maar bijvoorbeeld ook een PAR (professionele adviesraad). De PAR geeft onafhankelijk, gevraagd en ongevraagd advies aan raad van bestuur over actuele werkinhoudelijke onderwerpen zoals het rookbeleid en kwaliteitsindicatoren. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt een bijdrage leveren en datgene doen waar hun hart ligt.