MET ggz zoekt een

Woonbegeleider, Beschermd Wonen

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Geleen Weert Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Ter versterking van ons team in Venlo zoeken we een enthousiaste woonbegeleider!

Het is een functie in een pedagogisch leefklimaat met veel afwisseling van de werkzaamheden, waardoor geen dag hetzelfde is.

Je bent als woonbegeleider verantwoordelijk voor het ondersteunen en motiveren van de cliënten. Ook heb je een belangrijke signalerende functie, je ziet veel van de cliënt en er wordt van je verwacht dit te overleggen met je collega’s als dit nodig is.

Als woonbegeleider werk je vaste diensten doordeweeks van half 4 tot half 8. Ben jij in het bezit van een zorg diploma niveau 2? Dan ben jij dé persoon naar wie we op zoek zijn!

MET het team

Je werkt in een dynamisch team met verschillende leeftijden en begeleidt onze cliënten vanuit een beschermd wonen of safehouse situatie. Hierbij bied je zorg aan (jong) volwassen en ouderen in de leeftijd van 18 tot 88 jaar, die problemen hebben op meerdere leefgebieden. In jouw team in Venlo is de focus wat meer gericht op jongeren en volwassenen.

Wat houdt de functie in?
 • Je biedt waar nodig praktische hulp bij dagelijkse activiteiten en verzorging, zoals samen boodschappen doen, schoonmaken en ADL verrichtingen;
 • Je bent groepsbegeleider waarbij je tijdens gezamenlijke groepsmomenten zorgt voor structuur en een prettige onderlinge sfeer;
 • Je signaleert onvoorziene situaties en roept de hulp in van hulpverleners en biedt ondersteuning;
 • Je gaat zo nodig samen met de cliënt naar afspraken met paramedische zorgverleners;
 • Je verricht licht huishoudelijke werkzaamheden in (gemeenschappelijke) ruimten van cliënten, houdt de woon- en leefomgeving van de cliënten op orde en bevordert het woon- en leefklimaat en/of ondersteunt de cliënten;
 • Je voert administratieve activiteiten uit en rapporteert en registreert systematisch in het EPD en draagt zorg voor overdracht aan je collega’s;

Wie ben jij?
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond (minimaal kwalificatieniveau 2), 3e jaar student HBO of je rond je diploma niveau 4 binnenkort af;
 • Je hebt kennis van de sociale kaart en actuele wet- en regelgeving en ben je bereid op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen;
 • Tenslotte heb je kennis van relevante methodieken en van psychopathologie en kun je deze adequaat toepassen;
 • Je hebt kennis van en ervaring met de cliëntgroep en verslavingszorg;

MET ggz is er voor jou
 • Ruime keuze aan doorgroei en opleidingsmogelijkheden om je persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Budget in te zetten voor werk-privé balans.
 • Mogelijkheid om fiscaal voordelig een (elektrische) fiets (max. €500 per 3 jaar), laptop of IPad aan te kopen (max. €800 per 3 jaar).
 • Sporten tegen een gereduceerd tarief (max. €600 per jaar).
 • Onze arbeidsvoorwaarden en salarisschaal zijn conform CAO GGZ FWG 35. Afhankelijk van eerder genoten opleiding en ervaring.

Maak kennis met MET ggz
MET ggz is een middelgrote organisatie in de geestelijke gezondheidszorg die in heel Limburg mensen met psychische klachten behandelt en begeleidt. Van basis ggz tot hoog specialistische zorg. Van lichte klachten tot crisiszorg. Samen doorlopen we het pad naar herstel. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Bij ons draait alles om mensen. Natuurlijk zijn we er voor de mensen die behandeling en begeleiding nodig hebben. Maar we zijn er ook voor onze medewerkers. Collega’s die MET ggz, MET ggz maken. Professionals met passie voor mens en psyche die het verschil maken in het leven van cliënten.

MET aandacht, MET vertrouwen, MET elkaar!

Meer informatie en solliciteren
Heb je vragen over de vacature of wil je vrijblijvend een kop koffiedrinken of eens meelopen?

Contact solliciteren: Daphne van Hinsberg, Adviseur Werving & Selectie, werken@metggz.nl, 06-31644372.

Contact functie inhoudelijk: Wanda van Mil, Teamleider Bedrijfsvoering Regio Venlo, wvanmil@metggz.nl, 06-21824570.

Binnen MET ggz dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het creëren van een diverse en inclusieve werkplek. We proberen verandering en groei in elkaar te stimuleren en geloven dat succes een resultaat is dat voortkomt uit onze verschillen. MET ggz is MET trots een werkgever waar gelijke kansen geboden worden aan iedereen.