Daelzicht zoekt een

Vrijwilligerswerk: Zwemvrijwilliger gevraagd!

Dienstverband

1,5 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO, WO, MBO niveau 2, HAVO, VMBO, HBO+

Standplaats

Koningslust

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wie zijn wij?
Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden een veilige woonomgeving, intensieve zorg en behandeling, zinvolle dagbesteding en werk op maat, ondersteuning thuis bij het dagelijkse leven en opvang in een crisissituatie. Ongeveer 1.500 medewerkers en 750 vrijwilligers werken elke dag met plezier, respect, warmte en deskundigheid voor onze 1600 cliënten. Daelzicht is op ruim 80 locaties in Limburg vertegenwoordigd. 

Werkzaamheden:
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die wekelijks op maandagmiddag mee wil gaan zwemmen met onze cliënten bij LACO in Panningen. Je vangt onze cliënten op vanuit de taxi en ondersteunt hen bij het omkleden. Het ondersteunen van het omkleden doe je samen en onder supervisie van een begeleider van Daelzicht. Het gaat hierbij om lichte ondersteuning (geen verzorgende taken)
Vervolgens begeleid je onze cliënten samen met de begeleider in het water. Zij zwemmen in het ondiepe bad.

Wij vragen:
We zoeken iemand met affiniteit met zwemmen, die voor korte of lange tijd beschikbaar is op de maandagmiddag.                     

Geen ervaring nodig:
Om vrijwilliger te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is al voldoende. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd, betrokken en geïnteresseerd bent en op een respectvolle wijze kan omgaan met onze cliënten.
 
Vrijwilliger zijn bij Daelzicht levert een goed gevoel en biedt mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat om met bijzondere mensen waarvoor jij het verschil kunt maken door het bieden van een extra aandacht. In een gemoedelijke sfeer bouw je ervaring op en heb je persoonlijk contact. Je wordt ondersteund bij jouw vragen door de leiding en de vrijwilligerscoördinator.

Wij bieden:
Bij inschrijving als vrijwilliger vragen wij om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Wij helpen jou met de aanvraag.
 
 Als vrijwilliger bij Daelzicht:
 - ben je verzekerd
 - krijg je een vrijwilligersovereenkomst
 - mag je deelnemen aan kennisbijeenkomsten
 - ontvang je een eindejaar attentie
 - vergoeden wij jouw reiskosten 

Interesse?
Spreekt je dit aan? Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersvacature en wil je meer informatie? Laat het ons weten!