Deel dit:

Ik ben Anja, 55 jaar en werk als helpende plus.

Ik ben Anja, 55 jaar en ik werk sinds 2 jaar als gediplomeerd helpende plus  in de ouderenzorg met mensen met dementie. Ik werk op een afdeling kleinschalig wonen, ik werk veelal alleen.

Mijn groep bestaat uit 6 bewoners en ik begin ’s morgens om 7 uur met de zorg. Ik zorg voor het ontbijt, de lunch en de activiteiten. Gedurende mijn ochtend- of middagdienst kan ik altijd terugvallen op collega’s als er iets is. Als helpende plus mag je ook medicatie uitdelen aan de bewoners.Ik werkte eerst als zorgassistent, ook op afdeling kleinschalig wonen. Mijn collega’s helpenden werd destijds een verkorte opleiding plus aangeboden. Ook ik heb de kans gekregen om ook de helpende plus opleiding te doen.

Voorheen werkte ik in de horeca en deed ik de administratie van het bedrijf van mijn man. Ik heb wel altijd vrijwilligerswerk in de zorg gedaan. 

Ik had eigenlijk nooit gedacht dat dit ooit nog mijn beroep ging worden en ik moet zeggen dat het me heel veel gebracht heeft! Het voelt voor mij heel natuurlijk om hier te werken, ik ervaar het echt als mijn tweede gezin, ik word echt heel blij van mijn werk.

Ik werk met mensen met dementie, wij zijn eigenlijk voor de meeste mensen de laatste plek waar ze wonen en het is heel fijn, heel mooi om deze mensen een hele fijne laatste levensfase te bezorgen, dat geeft mij heel veel voldoening. Ik heb in mijn werk voldoende tijd om net die leuke dingen te doen, zoals de nagels verzorgen bij de dames en de heren bijvoorbeeld een handmassage te geven. Ik maak zelf de keuze om voor dit soort dingen de tijd te nemen. De ene dag heb ik hier meer tijd voor dan de andere dag! Aandacht geven lukt me iedere dag!

Is dit beroep iets voor jou?

Anja werkt als helpende plus in de ouderenzorg. Als hulpverlener in de ouderenzorg draag jij bij aan het welzijn van deze bewoners, en ondersteun je ze met persoonlijke, huishoudelijke en/of medische zorg. De ouderenzorg is continu in de vernieuwing; en dat betekent dat jouw werkdag ontzettend gevarieerd kan zijn.

Ontdek de ouderenzorg       Ontdek het beroep helpende plus