Maastricht UMC+ zoekt een

Arts in opleiding tot Specialist (AIOS) Dermatologie

Dienstverband

40 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
De opleiding dermatologie en venereologie duurt 5 jaar. Het grootste deel van de opleiding vindt plaats in het MUMC+. Daarnaast volgt de AIOS 2 perifere stages van een periode van elk 6 maanden. Deze perifere stages vinden plaats in het Zuyderland Medisch Centrum (Sittard/Heerlen), Viecuri Medisch Centrum (Venlo) of Elkerliek ziekenhuis (Helmond).
Tevens is het mogelijk een deel van de opleiding te volgen in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven met een maximale duur van 1 jaar. De afdeling dermatologie van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven vormt een bestuurlijke opleidingseenheid met de afdeling dermatologie in het MUMC+.

De opleiding tot dermatoloog bestaat uit verschillende bouwstenen, zoals ook weergegeven in het landelijke opleidingsplan:
  • Thema’s die clusteringen van ziektebeelden, doelgroepen, diagnostiek en/of therapieën weergeven. Deze komen terug in verschillende stages;
  • EPA’s die thema-overstijgende beroepsactiviteiten van de dermatoloog in opleiding weergeven;
  • Onderwijs en verplichte cursussen lokaal, regionaal en landelijk.

De speerpunten van de afdeling Dermatologie van het MUMC+ zijn oncodermatologie en genodermatologie. Er is uitgebreid aandacht voor het aanleren van vaardigheden op het gebied van dermatochirurgie en flebologie. Er is een mogelijkheid tot het volgen van de opleiding Mohs’ micrografische chirurgie.
Naast het leren op de werkvloer wordt er structureel onderwijs verzorgd, zoals patiënt- gerelateerde besprekingen en wekelijks theoretisch onderwijs.

Wat vragen wij van jou?
Je bent in het bezit van een basisarts diploma, BIG registratie en je hebt aantoonbare belangstelling voor het specialisme dermatologie.
Je bent leergierig, oprecht, betrouwbaar, sociaal, collegiaal, in staat tot zelfreflectie en werkt efficiënt. Daarnaast ben je handvaardig en heb je wetenschappelijke belangstelling.
Als je je in dit profiel herkent, nodigen we je uit om te solliciteren.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Binnen de afdeling dermatologie wordt het hele spectrum van dermatologische zorg uitgeoefend en vindt patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs plaats, uitgevoerd door dermatologen, arts-assistenten, onderzoekers, verpleegkundigen en doktersassistenten.

Een AIOS dermatologie wordt in de gehele breedte van het vak opgeleid. Het werk bestaat voornamelijk uit poliklinische patiëntenzorg in de vorm van algemene spreekuren en verrichtingen op de polikliniek dermatologie, het hart- en vaatcentrum, het oncologiecentrum en de GGD. Daarnaast participeert de AIOS in verschillende MDO’s en neemt de AIOS deel aan landelijk en lokaal onderwijs.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor gemiddeld 46 uur per week conform artikel 2.4.4 Cao umc.
Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 6.177,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A11a van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 27 juni 2024.