Mondriaan zoekt een

Basisarts bij Verslavingszorg

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Mondriaan Verslavingszorg zoekt een basisarts (24-32 uur p.w.). De verslavingszorg is uitdagend, volop in ontwikkeling en richt zich op een zeer diverse patiëntenpopulatie. Alle facetten komen aan bod: somatiek, psychiatrie maar ook de sociaal-maatschappelijke situatie van de patiënt. Ben je basisarts en heb je interesse in het werk bij Verslavingszorg maar (nog) niet de ambitie om de opleiding te volgen? We maken graag kennis met jou!

Informatie
Spreekt de verslavingsgeneeskunde jou zo aan dat je graag meer wilt weten over het werkgebied en de door ons gefaciliteerde opleidingsplek? Kom ook dan met ons kennismaken, we vertellen je graag meer!

Past deze functie bij jou?
Werken bij Mondriaan Verslavingszorg (sector Selectieve Zorg) betekent werken binnen een dynamische verslavings-zorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de diversiteit aan problematieken en behandeling, hulp- en dienstverlening, is Mondriaan Verslavingszorg een veelzijdige werkgever. Wij bieden hulp en advies aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken en we zoeken naar de best passende behandeling of begeleiding voor iedere patiënt. Dat kan ambulant, klinisch of in deeltijdbehandeling zijn.

Wat zeggen onze medewerkers?
"In mijn eigen kring van oud-studiegenoten en collega-(huis)artsen merk ik vaak dat ze aan mijn lippen hangen als het over mijn werk gaat", vertelt Julia, verslavingsarts in opleiding. "Men kent de verslavingszorg gewoon niet goed en dat maakt heel nieuwsgierig. Het grappige is dat als je dan samen doorpraat, je bespreekt bijvoorbeeld casuïstiek, iedere keer weer blijkt hoeveel raakvlakken het heeft met andere vakgebieden. Daar kijkt men soms verbaasd van op. Maar ja, patiënten die de huisarts ziet, komen ook in mijn spreekkamer en vice versa. Dat het een nog redelijk onbekend terrein binnen de Geneeskunde is, de verslavingszorg, maakt dat er nog veel te ontdekken en door te ontwikkelen is."

Dit neem je mee
  • Je bent een basisarts met een BIG-registratie;
  • Je beschikt over mensenkennis en inlevingsvermogen;
  • Je interesse gaat uit naar preventie, diagnostiek en de behandeling van misbruik en verslaving aan middelen maar ook gedragsverslavingen.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €4.108,-- en maximaal €6.264,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie Geneeskundige 3). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Jenny Conraads, RVE-manager, bereikbaar op het nummer: 06-23222694, met Jill Fuss, psychiater, bereikbaar op het nummer 088-5069288 of met Stefan Mares, verslavingsarts in opleiding, bereikbaar op het nummer 088-5067700.

Reageren kan via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.