DeSeizoenen zoekt een

Begeleider Elsa - Bronlaak, Oploo

Dienstverband

28 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Oploo

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Tevreden bewoners vinden wij het allerbelangrijkste en daar werken wij hier met zn allen hard voor! Wij zijn DeSeizoenen en in onze 6 woon en werkgemeenschappen begeleiden wij zon 600 bewoners met een verstandelijke beperking. We werken vanuit de visie dat elke bewoner unieke talenten en mogelijkheden heeft.

Wij zoeken een energieke begeleider
En waarom is deze functie nou zo leuk bij DeSeizoenen?
Je gaat werken in het woonhuis Elsa waar 5 bewoners wonen die heel graag kennis met je willen maken. Ook ga je werken in een team met fijne collegas die niet kunnen wachten om je wegwijs te maken in de woning en op het terrein. Zoals de winkel van Bronlaak waar je biologische producten kunt kopen o.a. groenten, fruit en kaas, zelf geteeld en gemaakt. Maar ook mooie creaties die gemaakt zijn door onze bewoners. Jij krijgt de kans om te groeien als mens en als medewerker.

En wie wil er nou niet werken bij een organisatie die door bewoners en verwanten gewaardeerd wordt met een 8,5.

Woonhuis Elsa
Is vlakbij de boerderij op ons terrein. Hier wonen vijf bewoners met verschillende niveaus. De groep vormt zich vanuit de wens van de bewoners: de een houdt van een praatje, de ander luistert liever naar muziek. We genieten van puzzelen, tekenen en het buitenleven. We gaan er graag op uit met de duofiets of benenwagen. Centraal staat dus het genieten van de kleine dingen.

We hebben een vast dagritme, waarin we zoveel mogelijk een gevoel creëren van saamhorigheid en veiligheid. Ook de dagelijkse verzorging van onze bewoners is een onderdeel van de werkzaamheden. Het is een complexe doelgroep, die veel geduld vraagt. Samen met een enthousiast en professioneel team ga je deze uitdaging aan!

Wat bieden wij:
  • Contract voor 28 tot 32 uur mogelijk.
  • Direct een vast dienstverband bij een goede match tijdens jouw sollicitatiegesprek.
  • Salaris conform CAO-GHZ FWG 40.
  • Alles wat is afgesproken in de CAO, o.a. eindejaarsuitkering, pensioen en reiskosten.
  • Extra: bedrijfsfitness met hoge korting en fietsplanregeling.
  • Diensten: vroege en late diensten door de week en in het weekend.

En natuurlijk verwelkomen wij je graag voor een meeloop dag, om kennis te maken met de bewoners en de sfeerte proeven.

Heb jij het in je?
Jij hebt een groot hart voor de bewoners en wilt hier graag vorm aan geven. Je bent creatief in het vinden van passende activiteiten voor de bewoners binnen de bestaande dag structuur. Jij ziet een uitdaging in het leren kennen van onze bewoners. Je deinst niet snel terug als het gedrag soms lastig te lezen is, maar bent vindingrijk in het omgaan met complexe en onvoorziene situaties.

Ervaring met hechtingsproblematiek, NAH en moeilijk verstaanbaar gedrag helpt jou hierbij. Een geintje op zn tijd houdt het luchtig, zowel met bewoners als met je collegas. Je weet hoe je een gezellige sfeer kunt maken en houden. Je bent pro-actief en doet graag dat stapje extra. Ook kun je je kwetsbaar opstellen en heb je een groot empathisch vermogen.

Als je een opleiding in Zorg en Welzijn op niveau 4 hebt is dat heel fijn. Je wil van elke dag graag een mooie dag maken voor de bewoners en je collega's.

Bronlaak is een unieke woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking en is gelegen op een prachtig landgoed.

We werken vanuit de antroposofische mensvisie die talenten en wensen ziet in plaats van beperkingen. Je voelt op Bronlaak de saamhorigheid. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de gemeenschap en levert een waardevolle bijdrage. Of je er nu woont of werkt: je doet ertoe, je bent van waarde en we geven de dag zin.

We kennen een rijk cultureel leven dat zichtbaar wordt in onze (jaar)feesten, concerten, voorstellingen en exposities.

Hebben we je geprikkeld?
Solliciteer dan snel via onze site, waar je jouw motivatiebrief en CV kunt uploaden. Vragen? Bel dan gerust (na 16 juni a.s.) met Simone Broens 06-51637400 meer informatie.

Wil je eerst meer kennis maken met de locatie, kijk even op onze site (www.deseizoenen.org) of meld je dan aan voor een rondleiding en stuur een mail naar werkenbij@deseizoenen.org.