De Zorggroep zoekt een

Contactclown/miMakker (opleiding mogelijk)

Dienstverband

8 - 10 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Thuiszorg
Bij mensen met dementie zijn woorden soms niet meer mogelijk om contact te maken. Maar er is zonder taal óók contact mogelijk. Door samen te lachen, bang te zijn of samen de emotie te delen. Om samen anders te kunnen zijn, te genieten, even met elkaar.

Wat ga je doen?
Als contactclown maak je contact met mensen met dementie. Het contact is vaak klein, soms alleen een zucht of een glimlach. Met weinig worden en vaak non-verbaal vind je altijd weer een aanknopingspunt voor contact. Denk daarbij aan muziek of een geurtje, maar bijvoorbeeld ook met de hulp van zeehond Paro. Je richt je als contactclown helemaal op de persoon die je voor je hebt; jouw onbevangenheid en respect leidt vaak tot wederzijds contact. Zo lever jij een bijzondere bijdrage aan de eigenwaarde en levensvreugde van de bewoner en dat voelt fantastisch!

Hoe zorgen wij voor jou?
Als Contactclown schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 35 met een salaris van maximaal € 2.937,68 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week ( als leerling word je conform cao ingeschaald). Je kunt direct van start in een dienstverband voor bepaalde tijd met een contractomvang van 8-10 uur per week. Nog niet de juiste diploma's? We leiden je graag op! De studie volg je in je eigen tijd, De Zorggroep faciliteert in studiekosten en begeleiding. De opleiding bestaat uit 22 lesdagen (3 blokken van clownerie, specialisatie en stage) en duurt één jaar. De opleiding is officieel erkend volgens de richtlijnen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. De opleiding start op zondag 4-9-2022.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de cliënten is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
  • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
  • Focus op positieve gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
  • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
  • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het "weg-na-het-werk"-programma
  • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal

Wat maakt jou de juiste Contactclown/miMakker?
De kern van de contactclown is contact maken, een basisbehoefte van iedereen, en dat begrijp jij als geen ander. Vanuit rust, vertraging en respect zie jij de mens achter de zorgvrager te zien en weet je hem of haar te benaderen. Als contactclown zet je jouw vakkundigheid in op het gebied van clownstechnieken en weet je met jouw rust en empathie te communiceren met de doelgroep. Je durft hiervoor buiten je comfortzone te treden en blijft je daarbij goed bewust van je eigen houding en gedrag. Dankzij jouw affiniteit met mensen met dementie en kennis van onder andere belevingsgerichte zorg weet je de ontmoeting altijd weer waardevol te maken.

Verder belangrijk:
  • Diploma van contactclown of gecertificeerd miMakker ( als je in opleiding wilt heb je minimaal een afgeronde (zorg)opleiding op niveau 2 nodig)
  • Je bent bereid voornamelijk korte diensten te werken
  • In het bezit van eigen vervoer

Enthousiast geworden?
Leuk! We leren je graag kennen. Solliciteer direct via onze website of neem bij vragen over de functie contact op met Fons Hikspoor via Fons.Hikspoor@dezorggroep.nl of Marjolein.Schouten@dezorggroep.nl . Bij vragen over de organisatie of procedure kun je schakelen met onze recruiters Evelien Smeets & Karin Ronckers. Wij zijn te bereiken via evelien.smeets@dezorggroep.nl of karin.ronckers@dezorggroep.nl

Een kijkje in de werkdag van een contactclown? Bekijk het filmpje van Mientje: https://www.facebook.com/werkenbijDeZorggroep/videos/139040498092139/ .

Voor het opleidingstraject: solliciteer voor 25-8-2022. De gesprekken worden gepland in de week van 29 augustus.
Interne medewerkers hebben voorrang op de opleiding.


Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.