Documentaires

Nog teveel mensen denken en praten negatief over onze sector. Doodzonde, ze moesten eens weten hoe mooi het is om te werken in zorg en welzijn. Hoeveel betekenis het leven krijgt door er voor een ander te zijn.

Om de beeldvorming positiever te kleuren maakten wij twee documentaires. Échte mensen met échte verhalen uit de praktijk. Op vrijdag 27 november ging de eerste documentaire in première op L1. Deze documentaire kun je ook hier op Zorgnet Limburg bekijken. De tweede documentaire gaat op 10 en 11 april in première. Bekijk nu alvast de trailer, vanaf 12 april is hier ook de volledige documentaire te bekijken.

Documentaire Bart en wijkverpleegkundige Judith

Bart Jansen uit Sevenum:

“Twintig jaar geleden werd bij mij de ziekte van Devic vastgesteld, een zeldzame vorm van MS die gepaard gaat met ontstekingen in het centrale zenuwstelsel. Ik ben volledig afhankelijk van zorg. Naast de hulp van mijn moeder en zus komt er drie keer per dag iemand van De Zorggroep om me te verzorgen, voeden en in bed te leggen. Dat gaat allemaal heel natuurlijk en in een prettige sfeer. De radio staat aan, we maken een praatje en drinken koffie. De zorg staat nooit op de voorgrond. En zo wil ik het ook. Ik wil een zo normaal mogelijk leven leiden."

Bekijk de documentaire.