DeSeizoenen zoekt een

GHZ Begeleider, 20-28 uur, Oploo

Dienstverband

20 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Oploo

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Begeleiders unieke woongroep 'Kardeis' - 20 - 28 uur per week
Ben jij op zoek naar een betekenisvolle baan waar je écht het verschil kunt maken?

Bewoners en team van woongroep Kardeis kijken uit naar de komst van nieuwe begeleiders.

Maak kennis met ons tijdens een informeel gesprek onder het genot van een kopje koffie, waar we je graag meer vertellen over de warme en intensieve begeleiding die wij bieden aan onze bewoners.

Bij deze alvast een korte introductie.

Over woongroep Kardeis
In de Kardeis wonen momenteel vijf bijzondere bewoners - twee vrouwen en drie mannen met een laag ontwikkelingsniveau. Elk van hen vraagt om gestructureerde en intensieve begeleiding om van elke dag een mooie dag te maken. Onze bewoners hebben onderliggende problematieken zoals onder andere epilepsie en de meeste bewoners kunnen niet praten. Ze begrijpen taal die past in de setting waar ze zijn. Dit vullen we aan met concept ondersteunende communicatie en eventuele picto`s. Alle bewoners gaan naar hun werk. Zij werken op de papierwerkplaats Papyrus en op de boerderij. Na het werk en in het weekend genieten zij van ontspannende activiteiten op de locatie zoals bijvoorbeeld biodanza, schilderen een wandeling op het bosrijke terrein. Ook drinken we samen koffie thuis of in een café in de buurt.

De Kardeis is onderdeel van de woon- en werkgemeenschap Bronlaak, een gezellig ‘dorp’ gelegen in het groen, met een gemoedelijke sfeer waar iedereen elkaar kent en helpt.

“Jij speelt een cruciale rol in het leven van onze bewoners

en kunt écht iets toevoegen aan hun leven en welzijn”

Jouw rol als begeleider van woongroep Kardeis
Als begeleider van woongroep Kardeis breng je structuur, veiligheid en duidelijkheid met een warme aandacht voor onze hoog sensitieve bewoners.

We starten de dag met ADL zorg ( alle bewoners zijn mobiel), ontbijten samen en begeleiden de bewoners naar hun werk. Met een van de bewoners gaan we eerst een fietstocht van een uur maken. Andere bewoners krijgen ook onze begeleiding op de boerderij waar zij werken. Voor elke bewoner is er een dagprogramma op maat.

De dag loopt bijna nooit zoals je vooraf bedenkt. Het goed ‘lezen’ van onze bewoners en het bieden van veiligheid is de essentie van jouw werk. Jij speelt een cruciale rol in hun leven en kunt echt iets toevoegen aan hun leven en welzijn.

“In januari 2024 starten we als team met een training met aanvullende intervisies

op basis van de uitgangspunten van Triple C.

Wil jij daar ook bij zijn?”

Ons team, de diensten en training
Ons hechte team bestaat uit 9 personen. Diensten variëren van 5,75 tot 7,75 uur en je werkt altijd samen met een collega. We hebben geen nachtdienst. In januari 2024 starten we als team met de training met aanvullende intervisies gebaseerd op de uitgangspunten van Triple C. Wil jij daar bij zijn? Welkom in ons team!

Wij bieden jou
  • Direct een vast dienstverband als we meteen een goede match hebben tijdens jouw sollicitatiegesprek.
  • Een arbeidsovereenkomst van minimaal 20 en maximaal 28 uur per week. Dat wat past bij jouw persoonlijke situatie. Het aantal uren bepalen we in overleg.
  • Meelopen tijdens twee diensten om te weten waar je ‘ja’ op zegt.
  • Je wordt boventallig ingewerkt en krijgt een inwerktraject op maat.
  • Deelname aan de scholing met aansluitend intervisies op basis van Triple C. Daarnaast keuze uit meerdere trainingen of workshops zoals bijvoorbeeld een weerbaarheidstraining. Dat wat jij nodig hebt.
  • Veel buitenwerk en beweging in de frisse lucht tijdens alle seizoenen.
  • De ruimte en vrijheid om in overleg met je team datgene te organiseren rondom de bewoner wat nodig is.
  • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg voor de functie van begeleider FWG 40.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. een vaste eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld (8%), een prima pensioenvoorziening (PZFW), fietsplan en korting op je sportschool.

Bewoners en team zijn blij met jouw komst!

Wij vragen van jou
Jij bent een rustige en stabiele persoon met een groot empathisch vermogen. Jij biedt structuur, bent duidelijk en consequent. Tijdens het werk zet jij al jouw zintuigen op scherp om de bewoners te kunnen begrijpen en aan te voelen wat zij nodig hebben. Jouw kennis, werk- en levenservaring zet je op eigen wijze in voor de bewoners en het team. Zelfreflectie en goed samenwerken zijn vanzelfsprekend voor jou.

Verder vragen wij:

Een relevante opleiding binnen Zorg en Welzijn op minimaal niveau 3.

Enige jaren ervaring met een vergelijkbare doelgroep met intensieve begeleiding.

Spreekt dit werk jou aan maar beschik je niet over de juiste opleiding en/of ervaring, neem dan contact met ons op.

Over DeSeizoenen
Wij zijn DeSeizoenen. In onze zes woon- en werkgemeenschappen begeleiden we zo’n 600 bewoners met een verstandelijke beperking. Wij geloven dat elk mens eigen talenten en mogelijkheden heeft. Daarom staat dat bij ons centraal.

Meer weten? Solliciteren?
Heb je vragen of wil je eerst komen voor een informele kennismaking? Bel, app of mail naar persoonlijk begeleider Joost van Hoof, mobiel nummer 06 577 93 475 en jvanhoof@deseizoenen.org of clustermanager Simone Broens, mobiel nummer 06 51637400 en sbroens-harder@deseizoenen.org.

Wil je meer weten over de locatie Bronlaak?

Kijk dan op de website van Bronlaak https://deseizoenen.org/bronlaak/

Of meld je aan voor een rondleiding op Bronlaak. De data zijn ook te vinden op onze site.

Ben je al overtuigd? Klik dan op ‘solliciteren’ en stuur ons jouw Curriculum Vitae. Tot snel!

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang in de procedure.