DeSeizoenen zoekt een

GHZ Begeleider gedrag, aantal uren in overleg, Bronlaak, Oploo

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Oploo

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
GHZ Begeleider gedrag, in setting met open deuren

Bij ons geen gesloten deuren en geen separatiebeleid. We hebben een duidelijk dagprogramma voor de bewoners en denken in kwaliteiten en mogelijkheden. We werken niet beheersmatig maar zoeken naar hoe we de omgevingsfactoren kunnen aanpassen voor het welbevinden van de bewoners. We werken altijd met twee personen in een dienst. Dat geeft bewoners een veilig gevoel.

Past dit ook bij jouw beeld van goede zorg en begeleiding?

Team en bewoners van woonhuis De Zwaan zijn op zoek naar Begeleiders.

Woongroep De Zwaan en zijn bewoners
Midden op het bosrijke terrein van Bronlaak bevindt zich woongroep De Zwaan. De Zwaan is het thuis van 5 bewoners (niveau 0 – 4 jaar) die het soms lastig vinden de wereld om zich heen te begrijpen. Vijf individuen met heel andere hulpvragen. Wij zijn te gast in hun huis en bieden hen een warm en gezellig thuis, waar ze zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Elke bewoner werkt en leeft op zijn eigen niveau, passend bij zijn talenten en persoonlijke ontwikkeling. Bewoners gaan na hun werk naar activiteiten zoals zwemmen, yoga en paardrijden of relaxen thuis. Ook de jaarfeesten, feestdagen en verjaardagen worden altijd gevierd. Een gezellig bezoek aan familie en vrienden op andere woongroepen is zo geregeld.

Jouw werk als begeleider
Je begeleidt de bewoners in een vast dagritme zodat zij een fijne en zinvolle dag hebben. Jouw werk bestaat uit dagelijkse verzorging en ondersteuning bij ADL, het klaarmaken van de maaltijden en zorgen dat er samen rustig gegeten kan worden. Je begeleidt bewoners naar hun werk en brengt vervolgens het huis op orde. Eén bewoner is thuis voor een dagprogramma en krijgt individuele begeleiding. Als team zorgen we ervoor dat alle condities er zijn zodat bewoners, binnen hun eigen mogelijkheden, het maximale uit het leven kunnen halen. Dit betekent dat we als team goed op elkaar afstemmen en in gesprek blijven om de zorg te optimaliseren.

Ons team – jouw team
We hebben een stabiel team dat is ingespeeld op elkaar en daar betrekken wij jou graag bij. We hebben allen een diverse achtergrond en maken optimaal gebruik van ieders persoonlijke kwaliteiten. Je mag hier zijn wie je bent en we staan altijd klaar voor elkaar. We werken altijd met twee personen in een dienst. Als we weer compleet zijn, dan bestaat ons team uit 12 tot 14 personen. De lengte van de diensten is 7 á 8 uur per dienst. We hebben geen nachtdiensten.

Wat wil je nog meer van ons weten? Kom gewoon eens kennismaken bij een kop koffie of thee.

Wij bieden jou
 • Elke dag een knuffel van onze fantastische bewoners en een tof team om mee samen te werken.
 • Direct een vast dienstverband als we meteen een goede match hebben tijdens jouw sollicitatiegesprek.
 • Een arbeidsovereenkomst van minimaal 20 en maximaal 32 uur per week. Dat wat past bij jouw persoonlijke situatie. Het aantal uren bepalen we in overleg.
 • Meelopen tijdens twee diensten om te weten waar je ‘ja’ op zegt.
 • Je wordt boventallig ingewerkt en krijgt een inwerktraject op maat.
 • Veel buitenwerk en beweging in de frisse lucht tijdens alle seizoenen.
 • De ruimte en vrijheid om in overleg met je team datgene te organiseren rondom de bewoner wat nodig is.
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg voor de functie van Begeleider FWG 40
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. een vaste eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld (8%), een prima pensioenvoorziening (PZFW), fietsplan en korting op je sportschool.

Wij vragen van jou
Jij staat met beide benen op de grond en bent je bewust van je eigen welbevinden. Je hebt een open houding, bent creatief en hebt een voorliefde voor het zoeken naar (nieuwe) omgangsvormen, contact en afstemming met onze bewoners. Je bent gericht op samenwerken en echt teamwerk. Jouw kennis, werk- en levenservaring zet je op eigen wijze in voor de bewoners en het team.

Verder vragen wij:
 • Een relevante opleiding binnen Zorg en Welzijn op minimaal niveau 3.
 • Ervaring of een sterke affiniteit met onze doelgroep.

Over DeSeizoenen en de locatie Bronlaak
Bronlaak is een unieke woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking en is gelegen op een prachtig landgoed in Oploo (gemeente Land van Cuijk).

Bronlaak is één van de locaties van DeSeizoenen waar mensen samen wonen, werken en leven. We werken vanuit de antroposofische mensvisie die talenten en wensen ziet in plaats van beperkingen.

Meer weten? Solliciteren.
Voor vragen en/of een informele kennismaking bij een kop koffie of thee, neem je contact op met Clustermanager William Sleegers 06-16026525 voor meer informatie.

Ben je al overtuigd? Klik dan op ‘solliciteren’ en stuur ons jouw Curriculum Vitae. Tot snel!