Mondriaan zoekt een

GZ-psycholoog bij PsyQ Heerlen

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor locatie PsyQ Heerlen zoeken wij enthousiaste GZ-psycholoog (24-36 uur p.w., Heerlen). PsyQ is bezig met een doorontwikkeling in het kader van een toekomstbestendige GGZ met behoud van specialistische expertise. Je huidige uitvalsbasis is het behandelprogramma ADHD en persoonlijkheid, doch is het gezien de doorontwikkeling een gegeven dat je ‘transdiagnostisch’ en breder behandelt.

Wat je bij ons vindt? Uitdaging, betekenis, verdieping en ontwikkeling binnen je vak. Een enthousiast en collegiaal team waar je op kunt bouwen. Samen zetten we ons in voor kwaliteitsvolle zorg. Kom je kennismaken?

PsyQ is een samenwerkingsverband van een viertal GGZ organisaties: Parnassia Groep, Lentis en Mondriaan. Het zorgaanbod van PsyQ wordt landelijk (meer dan 30 vestigingen) aangeboden. Binnen Mondriaan bieden wij op de locaties Heerlen en Maastricht specialistische behandeling voor de 10 meest voorkomende psychische aandoeningen volgens de laatste inzichten en richtlijnen. We hechten veel waarde aan transparantie van beleid, openheid en betrokkenheid. Creatieve verbeterideeën worden gestimuleerd. In een prettig werkklimaat dragen onze medewerkers actief bij aan het verder operationaliseren en implementeren van onze missie en visie.

Past deze functie bij jou?
Als GZ-psycholoog heb je veel affiniteit en liefst ook ervaring met de doelgroep. Je werkt als zelfstandig behandelaar, neemt verantwoordelijkheid, maar je werkt ook graag nauw samen met jouw deskundige collega’s binnen het multidisciplinaire team. Je bent hierin een belangrijke schakel.

Je taken bestaan uit het verrichten van intakes, diagnostiek, indicatiestelling en behandeling. Specifiek zoeken we naar een GZ-psycholoog die een actieve bijdrage wil leveren aan de verdere doorontwikkeling van PsyQ.

Je begeleidt of superviseert collega’s (dat varieert van psychologen in opleiding tot gz psychologen), begeleidt stagiaires Mental Health, hebt goede kennis van ontwikkelingsstoornissen en hebt zin om mee te bouwen aan het behandelprogramma.

Wat zeggen onze medewerkers?
Één van onze GZ- psychologen: “Je profiteert van de enorme rijkdom aan kennis van je collega’s. Maandelijks hebben wij een werkoverleg en vindt er intervisie plaats waarin we verdiepende casuïstiek bespreken. “Wij denken mee over nieuwe methodieken en behandelingen, dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek en sluiten aan bij een vakgroep. Zorginnovatie is een deel van onze functie. Is een behandeling net iets te complex voor je eigen expertise? Dan betrek je een andere expert bij de behandeling.

Dit neem je mee
 • Academische opleiding tot GZ-psycholoog, BIG-geregistreerd;
 • Complexe problematiek is voor jou een uitdaging en je hebt passie voor innovatie en ontwikkeling;
 • Je hebt een creatieve attitude en flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek;
 • Je hebt een patiëntgerichte houding en ziet uitdagingen in de ontwikkelingen die zich momenteel afspelen in het werkveld;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €4.108,-- en maximaal €6.264,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie Gedragswetenschapper 2). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Maar er is meer!
 • We bieden extra ondersteuning om de administratieve lastendruk zo laag mogelijk te houden;
 • Om onze organisatie goed te leren kennen, krijg je gedurende de eerste weken een inwerkprogramma en ondersteuning van een mentor;
 • Werk je graag een aantal uur per week op een andere afdeling? Die mogelijkheid is bespreekbaar;
 • Binnen ons brede zorgaanbod heb je de mogelijkheden om je te specialiseren. Of om juist een brede diversiteit aan problematieken te behandelen en daarbinnen ook je eigen expertisegebied te ontwikkelen;
 • Binnen de productietijd is er ruimte voor persoonlijke aandacht, naast de productietijd is er ruimte voor verdieping, verbreding en zorginnovatie;
 • Op het gebied van zorginnovatie krijg je de mogelijkheid om mee te denken over nieuwe methoden en behandelingen zoals Positieve Gezondheid, de nieuwe GGZ en draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek van ons kenniscentrum.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Is je interesse gewekt?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Benjamin Richartz, RVE manager, bereikbaar op het nummer: 06-13780673 of met Ankie Fredrix, klinisch psycholoog/psychotherapeut en manager zorg, bereikbaar op het nummer: 06-22562493.

Solliciteren kan t/m 29-05-2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.