Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

GZ-psycholoog, Psychotherapeut of Orthopedagoog Generalist HELDR | 24-36 uur

Dienstverband

24 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Jeugdzorg

HELDR biedt deskundige hulp aan jongeren met psychische klachten en hun families. Wij streven ernaar om jongeren centraal te stellen, hen de regie te geven en hun omgeving en belevingswereld te betrekken. Met een focus op ernstige psychische problematiek bij jongeren van 12 tot 24 jaar, bieden we poliklinische en thuisbehandeling, individueel en in groepen, altijd met betrokkenheid van het systeem. Daarnaast innoveren we op het gebied van vroegdetectie en interventie en werken we aan continue verbetering van de zorg.

Wat jouw functie gewoon anders maakt

Wij zijn HELDR, de divisie binnen het Vincent van Gogh Instituut die zich richt op specialistische zorg voor jongeren met psychische klachten. Bij ons draait alles om het zo goed mogelijk helpen van jongeren en jongvolwassenen, hun ouders, opvoeders en verdere systeem. Hun eigen hulpvraag is hierbij leidend. Wij geloven dat goede zorg dichtbij de jongere staat, hen zoveel mogelijk de regie laat voeren en altijd de link legt met hun eigen omgeving en belevingswereld. Voor ons is elke jongere en elk gezin uniek en we maken gebruik van ieders sterke kanten om beter om te leren gaan met hindernissen. Jongeren en ouders ervaren ons als laagdrempelig, kundig en systeemgericht.

We richten ons op diagnostiek en behandeling van ernstige psychische problematiek bij jongeren van 12 tot 24 jaar. Onze expertise ligt op het vlak van persoonlijkheidsproblematiek, trauma, angst- en stemmingsstoornissen, verslaving, ernstige gedragsproblematiek en systeemproblemen. We behandelen poliklinisch of bij de jongere thuis, individueel of in groepsverband, en altijd samen met het systeem. Naast behandeling van ernstige problematiek, innoveren we continu op het gebied van vroegdetectie en interventie: het zo vroeg mogelijk herkennen van eerste symptomen van problematiek, en deze tijdig behandelen om erger te voorkomen. Zo hebben we behandelprogramma’s ontwikkeld voor jongeren met eerste kenmerken van persoonlijkheidsproblematiek of psychose. Binnen deze thema’s nemen we ook deel aan wetenschappelijk onderzoek en werken we op landelijk niveau samen met ketenpartners om de zorg voor jongeren te blijven verbeteren.

Onze behandelteams voor jongeren werken in heel Limburg. De hoofdlocatie is in Venlo, hier is de polikliniek gevestigd. In Venray hebben we tevens een kleine polikliniek. Onze systeembehandelingsteams (methodieken MDFT en MST) werken vanuit basislocaties in Urmond, Roermond, Venlo en Venray. We zoeken voor deze functie een collega die werkzaam zal zijn op de locatie Venlo.

In deze functie ligt het accent op het zelfstandig verrichten van psychologische diagnostiek, indicatiestelling en behandeling bij deze specifieke doelgroep. Je bent als regiebehandelaar verantwoordelijk voor een goede organisatie, uitvoering, verslaglegging, samenwerking met betrokken collega's en correcte registratie in het dossier. Het uitvoeren van intakes, behandeling individueel (en mogelijk in groepen) zijn onderdeel van je werk. Daarnaast begeleid je eventueel psychologen in opleiding. Het behandeltraject kan zowel kort-, als langdurig zijn.

Vereisten

 • Je bent een BIG-geregistreerde GZ-psycholoog, Orthopedagoog-Generalist of Psychotherapeut
 • Bij voorkeur heb je ervaring in het uitvoeren van diagnostiek en behandeling in de specialistische GGZ. Daarnaast is kennis van schematherapie, systemische werken en één of meerdere traumabehandelingsmethodieken een pré;
 • Je bent communicatief vaardig, je werkt graag in een ambulante setting in teamverband, want jij zorgt er samen met het team voor dat de jongeren en hun systeem passende zorg ontvangen om aan hun herstel te werken.
 • Je hebt affiniteit met het werken met ernstige problematiek en je kunt omgaan met de dynamiek die dit met zich meebrengt.

Wat we jou bieden

 • Inschaling conform CAO GGZ FWG 65 of 70 voor een Psychotherapeut. Het salaris bedraagt minimaal €4.785 en maximaal €7.419 bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Een vast contract voor 24 - 36 uur per week.
 • Een welkomstpremie van €4000 bruto of een leaseauto voor de duur van 1 jaar als je nieuw in dienst komt en minimaal 1 jaar in dienst blijft (m.u.v. kandidaten die via een bemiddelingsbureau worden aangeboden). Informeer naar de voorwaarden tijdens jouw kennismakingsgesprek.
 • Een fijne werkplek in Venlo.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw, een collectieve zorgverzekering en meer).
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon.
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zowel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen, maar ook bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar. Als opleidingsinstituut zijnde bieden we mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen op deskundig vlak zoals een herregistratie of om persoonlijke ambities waar te maken.
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.
 • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Dennis Meens (manager Jeugd) via dennismeens@vigogroep.nl.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van GZ-psycholoog, Psychotherapeut of Orthopedagoog Generalist HELDR bij Vincent van Gogh? Stuur dan een berichtje naar Britt of solliciteer via onderstaande button.