Mondriaan zoekt een

GZ-psycholoog voor de Kliniek Forensische Zorg

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de kliniek van Mondriaan Forensische Zorg zoeken wij een GZ-psycholoog (32-36 uur p.w. in Heerlen). Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging, met patiënten die een delict hebben gepleegd en daar veroordeeld voor zijn. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf.

Informatie
Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?
Mondriaan Forensische Zorg behandelt patiënten die in het verleden delicten hebben gepleegd in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delict recidive-risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. De samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik staat hierbij centraal. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma’s schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen. De behandeling wordt merendeels uitgevoerd vanuit het “stepped care”- principe.

Werken in de forensische zorg vraagt om veelzijdigheid en uitdaging. Je hebt te maken met zorg en behandeling, veiligheid en risicomanagement. Het is van belang om grenzen te kunnen stellen bij jezelf en anderen. Je werkt met patiënten die voor een onveilige situatie hebben gezorgd en om deze reden een opname behoeven. Patiënten kunnen hiervoor veroordeeld zijn maar dit is niet altijd het geval. Er wordt een goede basishouding van je gevraagd, aansluiting te vinden bij patiënten en de verschillende factoren die ten grondslag liggen aan het grensoverschrijdende gedrag. Vervolgens kijk je wat nodig is om tot constructief gedrag te komen en tot een zelfstandig bestaan in de maatschappij.

Als GZ-psycholoog vervul je de rol van regiebehandelaar, daarnaast doe je diagnostiek en individuele behandeling. Als regiebehandelaar ben je voor alle betrokkenen het centrale aanspreekpunt. Naast de regierol en de inhoudelijke verantwoordelijkheden, vervul je zowel een richtinggevende als coachende rol binnen het behandelteam. Daarnaast adviseer je de organisatie over de (door)ontwikkeling en innovatie van de behandelmethodiek, de deskundigheidsbevordering van de behandelaren en overige zorgprocessen.

Wat ga je doen?
 • Je verricht risicotaxaties;
 • Je werkt nauw samen met een multidisciplinair team;
  Je voert intakegesprekken, geeft behandelindicatie/advies, stelt behandelplannen op en ziet toe dat deze uitgevoerd worden;
 • Je evalueert de behandelingen waarvoor je eindverantwoordelijkheid bent;
 • Je verricht diagnostiek en doet zowel individuele- en groepsbehandeling;
 • Je geeft werkbegeleiding aan stagiaires en psychologen;
 • Je geeft input en vorm aan het therapeutisch milieu en geeft inhoudelijke sturing aan het team van verpleegkundigen en agogische werkenden;
 • Je levert een bijdrage om collega’s en het team inhoudelijk te voeden (deelname aan MDO’s, supervisie, referaatbijeenkomsten).

Wat zeggen onze medewerkers?
‘Het werkveld van de Forensische Zorg is breed, het takenpakket heel divers. Binnen de Forensische Zorg sta je niet stil en zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Dat en mijn interesse voor de doelgroep maken dat ik heb gekozen voor de Forensische zorg’, zegt Simone (GZ-psycholoog bij Radix). ‘Omdat het werkveld breed is, is het aanbod van studie- en doorgroeimogelijkheden dat ook. Werken in de Forensische Zorg betekent dat je nooit stilstaat op persoonlijk en professioneel vlak. Dat maakt het werken interessant! Je doet het niet alleen, maar samen. Daarom zoeken wij teamplayers’.

Dit neem je mee
 • Je bent een deskundige en geregistreerde GZ-psycholoog, je hebt grote affiniteit met onze doelgroep en je wilt méér dan alleen behandelaar zijn;
 • Het is een pré als je ervaring hebt met mensen met meervoudige complexe problematiek;
 • Jij bent een inspirator die kan overtuigen en enthousiasmeren;
 • Je beschikt over een ‘helikopterview’ bij de aanpak van multidisciplinaire problematiek;
 • Je hebt een coachende houding maar weet ook de touwtjes in handen te nemen wanneer dit nodig is;
 • Je bent gewend om initiatief te nemen en meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden;
 • Je werkt zelfstandig, neemt verantwoordelijkheid en je hecht waarde aan het uitgangspunt van ‘eigen regie’ en ‘zelfregulering’ voor zowel teams als patiënten.

Wat wij bieden
Wij bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €4.785,-- en maximaal €6.264,-- (FWG 65 – CAO GGZ, kernfunctie gedragswetenschapper 2). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Mark van den Brink, RVE-manager, bereikbaar op het nummer: 06-25330449.

Solliciteren kan tot 21 augustus 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.