Sevagram zoekt een

Helpende Zorg en Welzijn in de nacht binnen een kleine locatie in het hartje van Maastricht

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Thuiszorg
Dan zoekt Licht en Liefde en Zorg Thuis jou!
Ben jij een echt nachtmens? En.. klaar voor een nieuwe, frisse en uitdagende werkomgeving die volop in ontwikkeling is? Word dan onze collega binnen de vaste nachtdienst in een combinatie tussen licht en liefde en zorg thuis! Dan verdien je ook nog eens een fijne onregelmatigheidstoeslag.

Werken als Helpende binnen Sevagram
Binnen Licht en Liefde wonen op dit moment onder andere mensen met een visuele beperking die op latere leeftijd is ontstaan en daarnaast bieden we een woon- en of tijdelijke verblijfsplek aan bewoners die om een andere reden niet meer volledig zelfstandig kunnen wonen. Al onze bewoners ervaren echter nog autonomie in hun leven en wij ondersteunen hen zoveel als mogelijk in hun zelfregie. Het gesprek hierover met zowel de bewoners als elkaar staat dan ook steeds centraal.

Sevagram Zorg Thuis biedt zorg en ondersteuning aan ruim 200 bewoners van de aanleunwoningen aangrenzend aan onze intramurale locaties Scharwyerveld en Campagne. In deze aanleunwoningen bieden wij 24-uurs zorg veelal op afroep. In de nacht kunnen bewoners via de personen alarmering een beroep doen op zorg. Deze zorgvragen volg jij op!

Past Licht en Liefde/Zorg Thuis bij jou?
Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de continuïteit en kwaliteit van zorg en welzijn binnen de locatie. Als Helpende Zorg en Welzijn ondersteun je bewoners tijdens de verzorgingsmomenten en bij voorkomende ADL-werkzaamheden in de nacht. Ook assisteer je indien nodig bij verzorgende en eenvoudige verpleegtechnische handelingen. Samen met je collega's draag jij daarnaast zorg voor een prettig woon- en leefklimaat en ook werk je regelmatig samen met verschillende disciplines. Binnen Licht en Liefde is plek voor 38 intramurale bewoners en dagelijks ongeveer 20 extramurale deelnemers aan onze dagactiviteiten.

Je zult vooral werkzaam zijn op locatie licht en liefde, als een bewoner van de aanleunwoningen een zorgoproep plaats volg jij deze op! Op locatie is een auto aanwezig waarmee je tussen de verschillende locaties kunt bewegen. In een geval van een calamiteit kun je altijd terugvallen op de verpleegkundige achterwacht.
Een afwisselende functie die de zorg intramuraal en extramuraal combineert, het beste van beide werelden
Omdat je in deze locaties ook regelmatig te maken krijgt met de psychische en sociale aspecten van de zorg is het belangrijk dat je goed kunt inspelen op zowel de behoefte van de individuele bewoner als ook gevoel hebt voor groepsdynamiek.

De zorg voor en aan mensen met een visuele-, somatische en soms cognitieve beperking en thuiswonende ouderen vraagt wat van je intuïtieve, creatieve en innovatieve vermogen. Je ziet het als een oprechte uitdaging om steeds af te stemmen op de wensen en behoeften van onze bewoners en zoekt hierbij steeds naar mogelijkheden in communicatie, verbaal of non-verbaal. Sociale vaardigheden zoals tact en inlevingsvermogen zijn dan ook van belang in het ondersteunen van onze bewoners en een constructieve samenwerking met collega’s is voor jou vanzelfsprekend. Je bent een echte teamspeler die daarnaast ook goed in staat is om zelfstandig werkzaamheden te zien én uit te voeren.

Matchen we?
Solliciteren op de vacature gaat heel makkelijk! Je kunt klikken op de sollicitatie button hieronder.
We snappen dat het spannend is dus mocht je nog vragen hebben kun je gerust een WhatsApp berichtje sturen naar onze recruiter (Meline) via 06-42192024 of een mailtje naar meline.schepers@sevagram.nl.

Geen CV? Geen probleem! Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen we persoonlijk even contact op!

Tot snel in Maastricht!