Deel dit:

Ik ben Anouk, 26 jaar en werk als verpleegkundige

Ik ben Anouk Sijbers, 26 jaar en ik werk als HBO-Verpleegkundige bij Zuyderland. Na het afronden van de HBO-V bij Zuyd Hogeschool heb ik direct voor de ouderenzorg gekozen. Met die insteek was ik namelijk ook aan de opleiding begonnen.

Ik vind het een ontzettend leuke doelgroep, omdat ze altijd wat te vertellen hebben. Het is heel knap dat mensen die al veel hebben meegemaakt toch zo in hun kracht kunnen staan en met kleine dingen heel dankbaar kunnen zijn. Het contact met de patiënt vind ik dan ook echt het allermooiste van mijn werk.

Mijn werkdagen zijn erg afwisselend. Ik werk op de polikliniek, maar werk ook met mensen die al opgenomen zijn, bijvoorbeeld mensen die een nieuwe heup hebben gekregen. De ene dag werk ik veel aan bed met mensen die in het ziekenhuis liggen, maak ik een praatje en kijk ik wat ik kan betekenen. Ook zijn er dagen dat ik de hele dag in de weer ben met diagnostiek, veel vragen stel én beantwoord, van CT-scans tot het inbrengen van een katheter. Ik ben in ieder geval veel aan het praten. Deze afwisseling vind ik wel echt het leukste. De nadruk ligt telkens op wat anders, maar de patiënt staat altijd centraal.

Juist die momenten dat een patiënt vertelt over vroeger of over de kleinkinderen en dat ze dan écht glunderen. Dat ik dan ook echt de tijd kan nemen, daar kan ik zo van genieten.

Ik werk in een gemixt team, wel met allemaal gespecialiseerde geriatrie verpleegkundigen, zodat we specifiek met deze doelgroep kunnen werken. Collega’s van mijn leeftijd, maar ook veel collega’s met veel ervaring van rond de 50. We werken ook veel samen onder andere huisartsen, geriaters, internisten en artsen in opleiding, die samenwerking is heel leuk en we vullen elkaar goed aan. Echt een leerklimaat met veel mensen die zich aan het specialiseren zijn.

Ik ben zelf ook constant aan het ontwikkelen, vorig jaar heb ik de geriatrie opleiding afgerond. Eerst heb ik de HBO-V gedaan en daarna ben ik aan het werk gegaan. Vanuit mijn werkgever heeft mij gestimuleerd om vervolgens een jaar duaal de geriatrie specialisatie gedaan. En er zijn nog veel meer mogelijkheden om echt door te groeien. Maar als ik bijvoorbeeld met een arts aan het overleggen ben over een patiënt, leer ik daar ook ontzettend veel van.

Is dit beroep iets voor jou?

Anouk werkt als HBO-V Verpleegkundige in een ziekenhuis. Je vindt natuurlijk tientallen verschillende specialismen in het ziekenhuis. Er zijn dan ook verschillende soorten ziekenhuizen. Het feit dat er zoveel verschillende specialismen zijn, betekent dat er ook ontzettend veel verschillende functies binnen het ziekenhuis te bekleden zijn.

Ontdek het werkveld ziekenhuizen        Ontdek het beroep verpleegkundige