De Zorggroep zoekt een

Leer- en Ontwikkelcoach

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Thuiszorg
Ben jij een inhoudsexpert met een passie voor opleiden en ontwikkelen? Ben je daarnaast een verbinder die adviesvaardig is en overtuigingskracht heeft? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wat ga je doen?
Voor ons Expertisecentrum opleidingen, die vol in ontwikkeling is, zijn wij op zoek naar een leer- en ontwikkelcoach die mee wil ontwikkelen en wil groeien in de functie.
In jouw rol ga je samen in een team van 4 andere leer- en ontwikkelcoaches op zoek naar de verbinding. Opleidingen bestaat nu uit leer- en ontwikkelcoaches en de backoffice. De rol van leer- en ontwikkelcoach blijft bestaan maar omdat het een afdeling in ontwikkeling is krijg jij volop de mogelijkheid om mee te groeien.
In het bijzonder zoek je de verbinding met de werkbegeleider om zo de behoefte aan ondersteuning m.b.t. leerlingenbegeleiding vroegtijdig te signaleren zodat in overleg gericht en adequate ondersteuning/coaching kan worden geboden. Dat kan zich richten op:
 • De deskundigheidsbevordering van de werkbegeleider als coach en beoordelaar;
 • Ondersteuning in de gespreksvoering omtrent een individueel leerproces;
 • Het bevorderen van het algemene leerklimaat van het team. Daarin zoek je nadrukkelijk de samenwerking met de teamleider;
 • Samenwerken met diverse opleidingsinstituten. Voor informatie en de ontwikkelingen binnen de beroepsopleidingen en de vertaalslag naar de individuele studieroute;
 • Monitoring van de studieresultaten van de lesgroepen zodat er tijdig aandacht is voor knelpunten en gezocht kan worden naar passende oplossingen;
 • Geven van diverse trainingen zoals communicatietrainingen.

Hoe zorgen wij voor jou?
Wij bieden een dienstverband voor bepaalde tijd (in eerste instantie voor de duur van 1 jaar) met een contractomvang van 24-32 uur per week. Wij streven naar een langdurige samenwerking, dus er is uitzicht op verlenging of zelfs een vast dienstverband.
Inschaling vindt plaats op basis van de cao VVT (FWG 50) met een maximaal salaris van € 3.942,98 bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. Inschaling is afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding.
Dat jij je elke dag weer inzet voor jouw teams, is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
 • Bijscholing- en opleidingsmogelijkheden, ieder jaar worden op basis van een persoonlijk ontwikkel gesprek afspraken gemaakt over opleidingen en/of trainingen;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiebijslag van 8% bovenop je salaris;
 • een kortingspas voor verschillende winkels en goedkope uitjes in het "weg-na-het-werk"-programma;
 • Toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven;
 • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal.
We kunnen je tientallen redenen noemen waarom het leuk is om bij De Zorggroep te werken en één daarvan is dat de Zorggroep volop investeert in opleidingstrajecten. Met creativiteit en durf zoeken wij voortdurend naar passende opleidingstrajecten voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot zorgprofessional met hart voor de zorg en welzijn van onze cliënten.
Jaarlijks leidt De Zorggroep circa 300 BBL leerlingen op voor een beroep binnen zorg en welzijn. Daarnaast bieden we stageplekken aan circa 350 BOL stagiaires. De Zorggroep hecht grote waarde aan de kwaliteit van opleiden en het bieden van een passend leerklimaat.
Wat maakt jou de juiste Leer- en Ontwikkelcoach?
Je bent in staat om te coachen in persoonlijke ontwikkeling zonder de verantwoordelijkheid over te nemen. Jouw innerlijke drive en enthousiasme helpen bij de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Je bent in staat om af te stemmen en in te spelen op leerbehoeften vanuit een zorgvuldige probleemanalyse.
Verder belangrijk:
 • Wij vragen hbo werk- en denkniveau, bijvoorbeeld een afgeronde hbo opleiding 'Opleidingskunde' (Learning and development in Organisations) of aantoonbare werkervaring als Leer- en Ontwikkelcoach;
 • Je hebt kennis van ontwikkelingen binnen het opleidingskundig vakgebied en de algemene ontwikkelingen in de gezondheidszorg;
 • Je vind het leuk om mee te denken en te helpen in de ontwikkeling van de toekomst van het team.
 • Je beschikt over eigen vervoer en bent inzetbaar in het volledige werkgebied van De Zorggroep.
Afhankelijk van de competenties die je meeneemt en de doorontwikkeling van onze afdeling blijven we graag met je in gesprek over jouw mogelijkheden en ontwikkeling.
Enthousiast geworden?
Dan leren we je graag kennen! Solliciteer direct via de solliciteren-knop. Heb je eerst nog een aantal vragen over de functie? Dan kun je contact opnemen met Jolanda Loonen (06) 22 72 11 96 of Brenda Tissen (06) 83 09 12 16. Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Rosan Spronken, Recruitment Adviseur via rosan.spronken@dezorggroep.nl.
De eerste ronde gesprekken vinden plaats op maandag 5 september a.s.
De tweede ronde staat gepland op dinsdag 13 september a.s.
Voor externe kandidaten is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.