SGL zoekt een

Leer-werktraject tot (Persoonlijk) Begeleider, Verzorgende IG of Verpleegkundige – Derde Leerweg

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Nog een paar plekken beschikbaar!

Word Begeleider, Persoonlijk Begeleider, Verzorgende IG of Verpleegkundige bij SGL via de Derde Leerweg. Ga aan de slag als medewerker in opleiding in een van deze richtingen met een regulier salaris, in plaats van een leerlingsalaris, waarbij je vooral in de praktijk leert en daarnaast heb je gedurende de opleiding een aantal lesdagen voor het theoretische deel.

In Weert, Sittard , Baarlo en Velden zijn er nog enkele plekken beschikbaar. Instromen kan nog van nu tot september 2024. Voor instroom voor het traject voor Verpleegkundige is wel enige zorgkennis en/of relevante ervaring vereist op minimaal mbo niveau 2 (in verband met BIG eisen en om binnen de gestelde termijnen van het traject te blijven).

Het leer-werktraject in de praktijk
Je kiest voor één van de vier verschillende opleidingsvarianten: Begeleider, Persoonlijk Begeleider, Verzorgende IG of Verpleegkundige. Bij de eerste drie heb je na 1,5 jaar met 60 lesdagen een erkend mbo-diploma. Kies je voor de opleiding tot Verpleegkundige dan duurt het traject maximaal 3 jaar met 90 lesdagen.

Het lesgedeelte vindt zowel ‘live’ als online plaats. Je hebt wekelijks contact met je praktijkbegeleider en bepaalt zelf wanneer en hoeveel tijd je besteedt aan het lesmateriaal, dat toegankelijk is via een digitale leeromgeving. De rest van je tijd ben je druk bezig om op een van onze Woonbegeleidingscentra praktijkervaring op te doen. Je werkzaamheden en salaris groeien met je mee tijdens de opleiding. Tot aan je diplomering is altijd ervaren begeleiding op de werkvloer aanwezig. Ook bewoners zijn prima in staat om jou op weg te helpen: zij weten als geen ander wat ze willen en nodig hebben. En ook na het behalen van je diploma sta je er uiteraard niet alleen voor.

Tijdens de opleiding ga je in ieder geval met de volgende onderwerpen aan de slag: ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen), de diverse ziektebeelden (oorzaken en uitingsvormen) van NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), omgaan met onbegrepen gedrag, samenwerken met informele zorgverleners (vrijwilligers, mantelzorgers), palliatieve zorg, hygiëne en infectiepreventie, wet zorg en dwang, en medicatieverstrekking. Voor de verpleegkundige variant komen uiteraard de verpleegtechnische handelingen aan bod.

Het woonbegeleidingscentrum (WBC)
Je gaat vooral zorgen dat elke bewoner het leven kan leiden zoals deze dat wenst en als dat nodig is betrek je daar naasten, vrijwilligers of andere professionals bij. Met persoonlijke aandacht, geduld, gevoel voor sfeer en gastvrijheid, creativiteit en professionele vrijheid, stimuleer je de zelfredzaamheid van bewoners en regisseer je zorg en welzijn in ‘jouw’ WBC. Je stelt en volgt zorgplannen methodisch op. Collega’s zijn altijd beschikbaar, en interne gedragsdeskundigen op afroep, voor ondersteuning bij moeilijke casussen. Het werk in een WBC is onregelmatig en in teamverband. Op de verschillende WBC’s zijn veel dingen hetzelfde en tegelijkertijd heeft elk WBC zijn eigen, unieke karakter. Er zijn grote en kleine locaties, en soms is er een specifieke doelgroep.

Klik hier om de verschillende locaties te bekijken.

Wat biedt SGL (nog meer)?
 • Baangarantie bij succesvolle afronding van de opleiding en wederzijdse tevredenheid;
 • Een hoger dan gebruikelijk startsalaris voor leer-werktrajecten in zorg en welzijn waarbij lesdagen 100% als werktijd gelden;
 • Versnelde tussentijdse salarisstappen tot aan je diplomering. Je begint in FWG 20 van de CAO Gehandicaptenzorg. Werk je nu ook al in de zorg (bijvoorbeeld als Helpende) dan begin je in de FWG waar je nu ook in zit;
 • Ben ja na dit traject nog niet klaar met je ontwikkeling? Er zijn ruime mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen en/of intern door te stromen;
 • Mogelijkheid om zelf je werktijden in te plannen, in samenspraak met je team;
 • Werk je graag op verschillende locaties? Ook dat kan via onze interne Flexpool;
 • Een Eindejaarsuitkering van 8,33% en Onregelmatigheidstoeslag (ORT);
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan een Collectieve Ziektekostenregeling;
 • Bij een fulltime dienstverband heb je recht op 144 vakantie-uren per jaar. Daarnaast krijg je 57 uur Balansverlof dat je op diverse manieren kunt inzetten.

Wat neem je mee
 • Een aantal jaren, al dan niet relevante, werkervaring en minimaal mbo 3 werk- en denkniveau;
 • Een actieve leerhouding. Je gaat werken met diverse (meer of minder complexe) systemen en de leeromgeving is een online portal, dus digitale basisvaardigheden zijn wenselijk. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor de voortgang van je leer-werktraject;
 • Je bent je bewust van de doelgroep (waar we je graag eerst meer over vertellen wanneer je daar behoefte aan hebt) en je voelt je thuis in een organisatie die continu in beweging is;
 • De wens om minimaal 28 uur en maximaal 36 uur te willen werken (inclusief lestijd).

Over SGL
SGL is dé expert voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in Limburg. SGL groeit, professionaliseert, innoveert en leert. In de 18 woonbegeleidingscentra werken ruim 300 zorgprofessionals. Zij stimuleren samen met bewoners, naasten en vrijwilligers de eigen regie en (maatschappelijke) participatie van bewoners. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor kwaliteit en veiligheid van zorg en een prettig leefklimaat waarin bewoners hun dromen kunnen verwezenlijken.

Gun je zorghart een vliegende start!
Lijkt dit jou een mooi traject? We zien jouw cv en korte motivatiebrief met belangstelling tegemoet. Wil je liever eerst meer informatie of kennismaken? Marleen vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via mhodiamont@sgl-zorg.nl of bel 06-81575136.

Goed om te weten: laatste onderdeel van de sollicitatieprocedure is een online toets, bestaande uit drie vragenlijsten (wie ben je, waar krijg je energie van en wat zijn je cognitieve capaciteiten?).

Waarom doen we dit? Op deze manier kunnen we samen van tevoren ontdekken of wij jou het werk kunnen bieden waar jij langdurig plezier en voldoening uit haalt én of je de vaardigheden hebt of kunt ontwikkelen om de opleiding met succes te doorlopen.

Bij indiensttreding dien je een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen of aan te vragen. De kosten voor de aanvraag van de VOG worden door SGL vergoed.

Het leer-werktraject start op 1 april 2024.

Ben je al zorgprofessional en wil je graag op- of bijscholen via dit traject? Dan nodigt SGL je ook van harte uit om te solliciteren. Past dit traject je minder of niet maar is wel je interesse voor werken (en anders leren) bij SGL gewekt? Klik dan hier voor andere openstaande vacatures of stuur je cv en motivatiebrief onder vermelding van ‘open sollicitatie’ naar info-mensenorganisatie@sgl-zorg.nl