Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (MVB -Psychiatrie) in Heel (Regio Roermond)

Dienstverband

24 - 28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij je graag nog verder ontwikkelen binnen de gehandicaptenzorg? Kun jij mensen goed aanvoelen en begrijpen, ook zonder dat ze je zeggen wat ze precies bedoelen? Sta je stevig in je schoenen? Dan zijn wij waarschijnlijk op zoek naar jou!

Voor de locatie Violenhof 5-6 op ons instellingsterrein in Heel hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (gedragscomplex)

24-28 uur per week, Heel 

Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding in dit team begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte bewoners die samen leven binnen onze woongroep. Je ondersteunt de bewoner met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. De mate van zorg en ondersteuning is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt. Je werkt altijd samen met een collega.

Als medewerker begeleiding gedragscomplex geef je op een consequente manier uitvoering aan de hulpvragen die in het begeleidingsplan van de cliënten zijn omschreven. Daarnaast ben je als ondersteunend begeleider mede verantwoordelijk voor het bieden van een duidelijke structuur, die op elke cliënt afzonderlijk is toegespitst. Fysieke agressie komt voor, het is belangrijk dat je alert bent en signaleren kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Dit is een uiting van frustratie en is niet persoonlijk gericht.

Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Ook sta je voor elkaar klaar als het eens nodig is. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. Je gaat aan de slag in een fijn team. Hier deel van uitmaken en bij willen dragen met een positieve instelling, én de wil om iets moois neer te zetten voor onze cliënten is ons belangrijkste uitgangspunt.

Locatieprofiel

Violenhof 5-6 bestaat uit 2 verschillende woongroepen van elk 9 cliënten. Naast een matige verstandelijke beperking is er bij de meeste van de cliënten die er wonen sprake van een bijkomend (psychiatrisch) ziektebeeld en mogelijk onvoorspelbaar gedrag. De begeleiding is gericht op duidelijkheid en veiligheid bieden en waar nodig ondersteuning van verzorging.  Daarnaast is de begeleiding gericht op het stimuleren en in stand houden van zelfstandigheid. De leefsfeer in beide woningen is gemak en comfort. Het zijn hele mooie sfeervolle locaties waar veel aandacht is besteed aan het creëren van sfeervolle leefruimtes. Hier is geen dag hetzelfde!

Herken jij jezelf hierin:

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn. SPH of HBO Pedagogiek is ook passend.
  • Je staat stevig in je schoenen, ook als een cliënt jouw grenzen of die van anderen opzoekt
  • Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt.
  • Met jouw organisatievermogen, creativiteit en pro activiteit organiseer je precies die activiteiten die ervoor zorgen dat cliënten het gezellig hebben thuis.
  • Flexibiliteit; je bent alle dagen van de week beschikbaar (je draait geen nachten).

Dit bieden wij:

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.672,- en € 3.606,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast dienstverband op basis van 24-28 uur per week als medewerker begeleiding B.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met gedragscomplexe cliënten? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling?

Interesse? Solliciteer via de knop "Solliciteren". Nieuwsgierig? Of wil je gewoon eens weten wat werken met een gedragscomplexe doelgroep inhoudt? Het is mogelijk alvast informatie over de functie in te winnen bij Toni Kroon (manager zorg) via 06 29455126

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform de Nota Werving & Selectie voorrang in het plaatsingsproces.