Kempenhaeghe zoekt een

Neuroloog Academisch Centrum van Epileptologie

Dienstverband

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heeze

Werkvelden

Gehandicaptenzorg, Ziekenhuizen
Wie wil met ons de uitdaging aangaan onze kennis en expertise verder te ontwikkelen en samen met ons het verschil te maken voor onze epilepsie patiënten?

Hoe ziet jouw werkdag eruit
Als Neuroloog verricht je werkzaamheden op de polikliniek volwassenen op de locatie in Heeze en/of Breda. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een buitenpolikliniek en/of consulentschap. Je neemt actief deel aan patiëntenbesprekingen en gezamenlijke onderwijs momenten. Hiermee draag je bij aan interne en externe expertiseoverdracht.

Verdere taken en verantwoordelijkheden:
 • Uitvoeren van neurologisch onderzoek en het stellen van diagnoses.
 • Ontwikkelen en implementeren van behandelplannen voor patiënten met epilepsie.
 • Actief deelnemen aan multidisciplinaire overleggen en samenwerken met andere specialisten en zorgprofessionals.
 • Begeleiden van patiënten en hun families bij het begrijpen van hun aandoening en de behandelingsmogelijkheden.
 • Bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek en deelname aan opleidingsactiviteiten.

Over het Academisch Centrum van Epileptologie
Het Academisch Centrum voor Epileptologie (ACE) is een samenwerkingsverband met MUMC+. Wij zijn hét expertisecentrum voor epilepsie en combineren topklinische patiëntenzorg, wetenschap, innovatie en opleiding. Door de unieke samenwerking met het Maastricht Universitair Medisch Centrum en de Technische Universiteit Eindhoven kunnen wij als academisch centrum onze patiënten hoogwaardige diagnostiek en toegang tot de allernieuwste (experimentele) behandelmethoden bieden. Als opleidingskliniek biedt ACE verdiepingsstages voor AIOS neurologie en Artsen VG in opleiding.

Epilepsie heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven en onze patiënten hebben vaak al meerdere intensieve trajecten in een ander centrum doorlopen. ACE heeft een unieke kijk op epilepsiezorg. Als tertiair centrum is onze zorg per definitie interdisciplinair georganiseerd en worden in onze behandeltrajecten maatschappelijk werk, diëtetiek en psychologie betrokken. Onze poliklinische zorg vindt plaats op onze locaties in Heeze en Breda. Op beide locaties zijn er opnamemogelijkheden. Dit zijn voornamelijk korte diagnostische opnames, bestaande uit aanvalsobservaties, video-EEG monitoring en aanvalsdetectie.

De vakgroep
De vakgroep bestaat uit 20 enthousiaste neurologen met brede expertise in epilepsie en vaak één of meerdere aandachtsgebieden, zoals kinderneurologie, epilepsiechirurgie, klinische neurofysiologie, genetica, ketogeen dieet, epilepsie en verstandelijke beperking etc. De vakgroep wordt ondersteund door een enthousiast team van verpleegkundig specialisten en physician assistants.

Wat breng jij mee
 • Aantoonbare ervaring en interesse in epileptologie.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een goed gevoel voor humor.
 • Je hebt collegialiteit, flexibiliteit, en een goede werksfeer hoog in het vaandel staan.

Wat bieden wij jou
 • Verdieping in de epilepsiezorg in de volle breedte.
 • Mooie mogelijkheden en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door middel van verdere specialisatie in één of meer van de deelgebieden binnen de epilepsie.
 • Een prettige werksfeer en laagdrempelig contact met collega’s.
 • Een dynamische en uitdagende werkomgeving.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de AMS.

Contactinformatie
Voor meer informatie over de functie of een eerste vrijblijvende kennismaking kun je contact opnemen met drs. L. De Ceuster, neuroloog, via T: 040-2279777 of dr. P. Berger, directeur Cure via T. 040-2279169.