Maastricht UMC+ zoekt een

Oogarts in opleiding

Dienstverband

46 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Oogheelkunde is een vakgebied met zowel beschouwende als chirurgische aspecten, die de pathologie en de heelkunde van het oog, de orbita en de oogleden omvatten. Daarnaast heeft oogheelkunde raakvlakken met de neurologie, interne geneeskunde, chirurgie en KNO. Oogheelkundige werkzaamheden worden vooral poliklinisch of in dagbehandeling gedaan. Daardoor is er een grote patiëntenpopulatie en zijn er veel patiëntencontacten.

In Nederland wordt elke AIOS opgeleid tot oogchirurg. Om oogchirurg te kunnen worden is een goede handvaardigheid vereist (met een stabiele hand om microchirurgische ingrepen te kunnen verrichten), en is hiernaast perfect diepte zien noodzakelijk. Oogheelkunde wordt in toenemende mate een technisch vak, voor zowel de diagnostische als chirurgische kant van het vak. Daarom is een goed gevoel voor techniek vereist.

De structuur van de opleiding bestaat uit 10 thema’s (zie website KNMG). Wetenschappelijk onderzoek verrichten tijdens de opleiding is mogelijk.

Wat vragen wij van jou?
Algemeen
Oogartsen hebben veel patiëntencontacten en werken samen met andere (sub)specialisten, huisartsen en paramedici. De oogarts moet een uitstekend medisch deskundige zijn en daarnaast bij uitstek goed kunnen communiceren, samenwerken en organiseren. Een professionele houding is onontbeerlijk. Wetenschappelijke activiteiten hangen af van de latere werkomgeving (algemeen ziekenhuis/eigen praktijk/UMC).

Specifiek
  • een in Nederland erkend basisartsdiploma;
  • aantoonbare belangstelling voor oogheelkunde, blijkend uit het (E) portfolio, zoals keuzeonderwijs in binnen- of buitenland, een wetenschapsstage en/of klinische semi-artsstage;
  • aantoonbare belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek, of een afgeronde promotie;
  • met goed resultaat werkzaam geweest zijn als ANIOS oogheelkunde.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De Universiteitskliniek voor Oogheelkunde ressorteert onder het Maastricht UMC+. Naast de afdeling Oogheelkunde van het MUMC+ maken de praktijken in het Zuyderland MC (Heerlen, Brunssum en Kerkrade), en het Sint Jans Gasthuis te Weert deel uit van de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de oogheelkundige zorg van patiënten in een groot deel van Limburg.
De afdeling Oogheelkunde van het MUMC+ is binnen dit geheel verantwoordelijk voor de topklinische/topreferente zorg aan patiënten die in een academische setting behandeld moeten worden.

Het wetenschappelijk onderzoek richt zich vooral op glaucoom, refractieve (cataract) chirurgie en corneatransplantaties. Daarnaast is de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde een belangrijke partner in de Maastricht Studie, een lange-termijn studie naar diabetes mellitus.

Het onderwijs binnen de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde omvat de opleiding tot oogarts (AIOS), de opleiding van medisch studenten, fellowships voor oogartsen, observerships voor buitenlandse oogartsen en AIOS, en stages voor optometristen, orthoptisten, technisch oogheelkundig assistenten, doktersassistenten en studenten in de biomedische wetenschappen (TU Eindhoven en Hogeschool Zuyd).

Een team van 24 oogartsen, 24 oogartsen i.o., 3 senior onderzoekers en een wisselend aantal promovendi wordt ondersteund door ca. 40 medewerkers.

Aanstelling
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor gemiddeld 46 uur per week conform artikel 2.4.4 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.037,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A11a van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.