Mondriaan zoekt een

Persoonlijk begeleider bij Beschermd Wonen

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor Beschermd en Begeleid Wonen in Parkstad zoeken we persoonlijk begeleiders (24-36 uur p.w.). Als persoonlijk begeleider draag je bij aan een zo groot mogelijke zelfstandigheid en zelfredzaamheid van onze cliënten. Kenmerkend voor jou zijn je opmerkzaamheid, inlevingsvermogen en daadkracht. Samenwerking is voor jou heel natuurlijk. Wil je graag onderdeel zijn van een enthousiast en bevlogen team, en werken en meedenken in een innovatieve organisatie? Kom dan zeker kennismaken!

Past deze functie bij jou?
Bij Begeleid en Beschermd Wonen helpen we onze cliënten om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Dat kan zijn begeleid in de thuissituatie of beschermd in één van onze woonvormen. Voor de cliënten uit de WMO is onze aanpak erop gericht hen te helpen weer terug te kunnen keren naar een eigen woonvoorziening. Voor onze cliënten die een WLZ-indicatie hebben gaat het om het creëren van een zo zelfstandig mogelijk bestaan in de beschermde woonvormen.
Tevens bieden de woonvormen extramurale begeleiding aan cliënten met een WMO of WLZ-indicatie. Je bezoekt de cliënt in de thuissituatie en stemt met de cliënt en eventueel een betrokken behandelaar de zorg af.

Als persoonlijk begeleider binnen Beschermd en Begeleid Wonen draag je zorg voor de begeleiding en verzorging van volwassenen en ouderen met een ernstige psychiatrische aandoening waarvan de gevolgen op meerdere levensgebieden zichtbaar zijn. Dit doe je vanuit de centraal gestelde zorgvraag van de cliënt waarbij rehabilitatie en herstel de uitgangspunten zijn. We werken met een ontwikkelingsgericht model (IRB-methodiek) en hebben korte lijntjes met FACT-teams en met de (zorg)partners in de wijk.

Wat ga je doen?
 • Je zorgt mede voor de (groeps-) begeleiding in een stimulerend woonklimaat. Jij biedt cliënten structuur en veiligheid en motiveert hen tot activiteiten en bezigheden;
 • Je stelt op een methodische en vraag gestuurde/oplossingsgerichte wijze begeleidingsplannen op en ondersteunt je collega’s hierin;
 • Je signaleert problemen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak en rapporteert dit;
 • Je begeleidt cliënten op psychosociaal vlak, zowel in de woonvorm als thuis;
 • Je rapporteert, zorgt voor overdrachten en neemt deel aan werkoverleggen.

Als (ambulant) persoonlijk begeleider heb je een hoge mate van zelfstandigheid en werk je afwisselend op de groep en ambulant bij mensen thuis. Je bent flexibel, nauwkeurig en je neemt initiatief. Je werkt goed samen met het netwerk van de cliënt, een belangrijk onderdeel van je werk.

Dit neem je mee
 • Je bent in het bezit van het diploma hbo of mbo Verpleegkunde (en BIG-registratie) of mbo Maatschappelijke Zorg/hbo Social Work;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en natuurlijk beschik je over kennis van psychiatrische ziektebeelden en persoonlijkheidsstoornissen;
 • Kenmerkend is jouw hoge mate van zelfstandigheid maar je maakt ook graag deel uit van een team;
 • Je bent daadkrachtig, neemt initiatief en fungeert als rolmodel;
 • Je bent bereid om in onregelmatige diensten te werken en om bereikbaarheidsdiensten te draaien;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat wij bieden
Wij bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.870,-- en maximaal €3.863,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie GGZ verpleegkundige 2 of agogisch werkende GGZ 2). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Brenda Dierickx, afdelingshoofd, bereikbaar via telefoonnummer 06-10074779, of Jolanda Mulders, afdelingshoofd, bereikbaar via telefoonnummer 06 29683019.

Solliciteren kan tot 4 juli 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om, indien van toepassing, een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.