Mondriaan zoekt een

Persoonlijk Begeleider bij Beschermd Wonen Maastricht

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Mondriaan zoekt persoonlijk begeleiders voor Begeleid en Beschermd Wonen in Maastricht (24-36 uur p.w.).
Jij? Je bent opmerkzaam, beschikt over humor, inlevingsvermogen en daadkracht. Dat heb je nodig om bij te dragen aan een zo groot mogelijke zelfstandigheid en zelfredzaamheid van onze cliënten. Samenwerking is voor jou heel natuurlijk.
Wij? Wij zijn een jong, enthousiast en bevlogen team en we willen graag met jou kennismaken!

Over Begeleid en Beschermd Wonen
Bij Begeleid en Beschermd Wonen helpen we onze cliënten om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Dat kan zijn begeleid in de thuissituatie of beschermd in één van onze woonvormen. Voor de cliënten uit de WMO is onze aanpak erop gericht hen te helpen weer terug te kunnen keren naar een eigen woonvoorziening. Voor onze cliënten die een WLZ indicatie hebben gaat het om het creëren van een zo zelfstandig mogelijk bestaan in de beschermde woonvormen.

Woonbegeleiding wordt geboden in samenwerking met de verschillende zorg- en welzijnsorganisaties die al actief zijn in de WMO. Zo werken we in Maastricht binnen het samenwerkingsverband SUMMA en zijn we onderdeel van de Preferentiële Partners van Maastricht. Je werkt nauw samen met de cliënt en andere zorgorganisaties, de gemeente, voorliggende voorzieningen, het netwerk van de cliënt en andere bij de zorg betrokkenen. Onze beschermde woonvormen, verdeeld over Maastricht-Heuvelland, fungeren als uitvalsbasis voor al onze activiteiten.

Als persoonlijk begeleider draag je zorg voor de begeleiding en verzorging van volwassenen met een ernstige psychiatrische aandoening waarvan de gevolgen op meerdere levensgebieden zichtbaar zijn. Dit doe je vanuit de centraal gestelde zorgvraag van de cliënt waarbij positieve gezondheid en herstel de uitgangspunten zijn. Je maakt onderdeel uit van de gehele keten van Beschermd Thuis: van Beschermd Wonen basis, naar Beschermd Wonen licht, naar thuis.

Het werken in nachtdiensten kan ook tot de mogelijkheden gaan behoren.

Wat ga je doen?
 • Je zorgt mede voor de (groeps-) begeleiding in een stimulerend woonklimaat. Jij biedt cliënten structuur en veiligheid en motiveert hen tot activiteiten en bezigheden;
 • Je stelt op een methodische en vraaggestuurde/oplossingsgerichte wijze begeleidingsplannen op en ondersteunt je collega’s hierin;
 • Je signaleert problemen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak en rapporteert dit;
 • Je begeleidt cliënten op psychosociaal vlak, zowel in de woonvorm als thuis;
 • Je rapporteert, zorgt voor overdrachten en neemt deel aan werkoverleggen.

Een deel van de taken zal je uitvoeren als ambulant woonbegeleider. Als ambulant woonbegeleider heb je een hoge mate van zelfstandigheid en werk je afwisselend op de groep en ambulant bij mensen thuis. Je bent flexibel, nauwkeurig en je neemt initiatief. Je werkt goed samen met het netwerk van de cliënt, een belangrijk onderdeel van je werk.

Bekijk onze film P&P voor een goede indruk van je werkzaamheden en samenwerking binnen Preventie & Participatie.

Dit neem je mee
 • Je bent in het bezit van het diploma hbo of mbo Verpleegkunde (en BIG-registratie) of mbo Maatschappelijke Zorg, Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen of hbo Social Work;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en natuurlijk beschik je over kennis van psychiatrische ziektebeelden en persoonlijkheidsstoornissen.;
 • Kenmerkend is jouw hoge mate van zelfstandigheid maar je maakt ook graag deel uit van een team;
 • Je bent daadkrachtig, neemt initiatief en fungeert als rolmodel;
 • Je bent bereid om te werken in onregelmatige diensten, weekenden, feestdagen en het draaien van bereikbaarheidsdiensten;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat wij bieden
Wij bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.870-- en maximaal €3.863,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundige 2 of agogisch werkende 2). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. Verder kun je als medewerker bij Mondriaan rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Brenda Dierickx of Diriks b.dierickx@mondriaan.eu (afdelingshoofd beschermde woonvormen), bereikbaar op het nummer: 06-10074779.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.