Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige bij Mondriaan Forensische Zorg

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor Mondriaan Forensische zorg zoeken we verpleegkundigen (24-36 uur p.w. in Heerlen). Werken in de (trans)forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging, met patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor veroordeeld zijn. De transforensische afdeling zet behandeling in om delictgedrag te voorkomen. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf.

Informatie
Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden, om op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij te kunnen opbouwen. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Werken bij Mondriaan Forensische Zorg
Mondriaan Forensische Zorg behandelt patiënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delict recidive-risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. Transforensische psychiatrie overbrugt de kloof tussen de reguliere psychiatrie en forensische psychiatrie en is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die grensoverschrijdend, ontwrichtend en/of agressief gedrag vertonen, dat voortkomt uit psychiatrische en/of verslavingsproblemen, en die een gevaar kunnen vormen voor anderen. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma’s schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen. De behandeling wordt merendeels uitgevoerd vanuit het “stepped care”- principe.

Past deze functie bij jou?
Als verpleegkundige draag je bij aan het verlagen van het delict risico van onze doelgroep en lever je een positieve bijdrage aan het zelfstandig functioneren van onze patiënten in de maatschappij en de veiligheid van de samenleving. Je werkt bij ons met eigen verantwoordelijkheid binnen een fijn team: collega’s ondersteunen elkaar en gaan voor de beste zorg. Het is een jong, ambitieus, multidisciplinair team en hierdoor zijn we van alle markten thuis. In een stimulerende en dynamische leer- en werkomgeving kun jij jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen.

Wat ga je doen?
  • In een klinische setting ben je verantwoordelijk voor de verpleegkundige diagnostiek en de begeleiding/verpleging van patiënten, met als doel het evenwicht vinden, herstellen of handhaven;
  • Voor een aantal aan jou toegewezen patiënten die intensieve complexe zorg nodig hebben stel je het integrale verpleegkundige proces op. Dit coördineer je en je geeft er uitvoering aan;
  • Je levert een bijdrage aan het signaleren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen.

Binnen onze afdeling is er ruimte voor een verpleegkundige 1 en een verpleegkundige 2. Een verpleegkundige 1 heeft, naast bovenstaande taken en verantwoordelijkheden voor een verpleegkundige 2, een aantal aanvullende taken. Zo streef je naar verbetering van onze zorg en verwachten we dat jij creatief meedenkt over innovatie en ontwikkeling van kwaliteit van zorg. Je coacht collega’s en participeert in beleidsontwikkeling. Je bent deskundig in het geven van therapiegroepen op de afdeling. Je ondersteunt de senior van de afdeling en draagt bij aan het behoud van een gezond behandelklimaat en een goede samenwerking tussen het team, de verschillende disciplines en het afdelingshoofd.

Dit neem je mee
  • Je hebt een mbo-/hbo-diploma Verpleegkunde;
  • Relevante werkervaring in de psychiatrie, bij voorkeur met het behandelen en begeleiden van patiënten met complexe forensische problematiek;
  • Affiniteit met de doelgroep en daarnaast heb je kennis van psychopathologie en somatiek;
  • Je hebt een flexibele werkhouding is en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.870,-- en maximaal €3.863,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 45 – CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 2) of het salaris bedraagt minimaal €3.218,-- en maximaal €4.263,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 1). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen Richard Gubbels (afdelingshoofd) bereikbaar via het secretariaat op het nummer: 088-506 6936.

Reageren kan via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast kunnen referenties opgevraagd worden.