Mondriaan zoekt een

Psychiater - Kliniek Volwassenzorg

Dienstverband

18 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Wij zoeken een enthousiaste en meedenkende psychiater (18 tot 36 uur p.w.) voor de kliniek Volwassenen in Maastricht en/of Heerlen. Het zijn dynamische, soms hectische afdelingen, maar jij weet rust te brengen. Je krijgt de ruimte om naar eigen inzicht vorm te geven aan de afdelingen. Natuurlijk doe je dat niet alleen, je hebt stabiele teams om je heen. De mogelijkheid bestaat om je uren bij de kliniek te combineren met uren bij de spoedeisende psychiatrie (SEP). Mooie kans voor jou?

Informatie
Kom gerust eens kijken, we vertellen je graag meer.

Past deze functie bij jou?
Binnen onze Kliniek Volwassenzorg, sector Intensieve Zorg, behandelen we patiënten met een psychiatrische stoornis waarbij ambulante zorg (tijdelijk) niet langer toereikend is en opname aan de orde is. De kliniek bestaat uit verschillende afdelingen zoals High & Intensive Care, Medium Care, open opname afdeling voor kortdurende opnames en afdelingen voor langdurige behandeling (open en gesloten). Het multidisciplinaire behandelteam binnen de kliniek werkt intensief samen om de behandeling van de patiënt optimaal vorm te geven. Er heerst een prettig werkklimaat met transparante werkprocessen.

Het werken bij een grote GGZ-instelling als Mondriaan betekent dat je je kunt bezighouden met psychiatrie pur sang. Je komt hier alles tegen en er is dan ook volop aandacht en ruimte om je verder te ontwikkelen. De kwaliteit van zorgverlening is hoog.

Wij zijn op zoek naar een psychiater die veel affiniteit heeft met de doelgroep. Je werkt nauw samen met een team van deskundige collega’s en je vormt daarin een belangrijke schakel.

Als psychiater binnen onze kliniek:
  • Werk je graag in een klinisch team;
  • Geef je in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk autonomie terug aan de patiënt waardoor de ambulante zorg gecontinueerd kan worden. Je werkt hierbij intensief in de triade van behandelaren, patiënt en naasten;
  • Geef je inhoudelijk leiding aan verpleegkundigen;
  • Werk je graag en nauw samen met ambulante interne en externe partners;
  • Ontwikkel je mee aan het vormgeven van onze visie en stuur je hierop aan;
  • Participeer je in de waarnemingsregeling psychiaters en neemt je deel aan de 7x24-uurs beschikbaarheids-/ bereikbaarheidsdiensten van Mondriaan.

Dit neem je mee
  • Een afgeronde opleiding tot Psychiater, BIG-geregistreerd;
  • Je redeneert klinisch en kunt diagnosticeren;
  • Je hebt een creatieve attitude en een flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek;
  • Je hebt ervaring met het coachen van andere professionals en het verzorgen van werkbegeleiding aan AIOS en ANIOS.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Naast een inspirerende, stimulerende en dynamische werk- en leeromgeving, bieden wij onze professionals de faciliteiten om ambities waar te maken en zichzelf continu te ontwikkelen. Salariëring is conform de AMS-regeling voor medisch specialisten werkzaam in de GGZ, verhoogd met een tijdelijke toeslag van 5% in het kader van het specialistenbeleid. Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Youri Cobben, RVE-manager Sector Intensief, bereikbaar op het nummer: 06-43555968 en/of met Karoline Vangronsveld, manager Zorg, bereikbaar op het nummer 06-51789891.

Solliciteren kan tot 26 augustus 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.