Anesthesiemedewerker salaris

Wat is het salaris van een anesthesiemedewerker gemiddeld en welke salarisschaal hoort daarbij? Wat je verdient als anesthesiemedewerker is interessant om te weten als je een opleiding voor deze functie gaat volgen of op een vacature solliciteert. Daarom deze pagina over wat je loon is als je de baan van anesthesiemedewerker in de zorg hebt. 

Spring naar:

Salarisindicatie

Een salarisindicatie geeft je een idee van wat je kunt verdienen. De hoogte van loon, ongeacht je vakgebied, is altijd afhankelijk van factoren, zoals:

  • opleiding
  • ervaring
  • CAO (collectieve arbeidsovereenkomst)
  • werkgever
  • contracturen

Als anesthesiemedewerker in opleiding krijg je dus een heel ander salaris, dan iemand die al jaren in de functie werkt. En heb jij je omgeschoold, dan bestaat de kans dat je vanwege beperkte ervaring in de zorgsector op een ander salaris start dan een doorgewinterde zorgprofessional die van werkveld wisselt.

Salaris anesthesiemedewerker

Het bruto maandsalaris in de anesthesie voor een medewerker ligt tussen € 3.434 en € 4.842*. Je salaris zal aan de hoge kant binnen deze range zitten als je bijvoorbeeld ook leidinggevende taken hebt. Goed om te weten: bovenop je loon als anesthesiemedewerker komen vaak nog extra inkomsten. Zoals een reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering (13e maand) en soms onregelmatigheidstoeslag (ORT).

Meer over ORT in de zorg >

Salarisschaal anesthesiemedewerker

De salarisschaal wordt aangeduid met FWG (Functie Waardering Gezondheidszorg). De schaal waarin je als anesthesiemedewerker valt en de hoogte van het loon dat erbij hoort, kan variëren en hangt samen met loonafspraken in de CAO:

Anesthesiemedewerker in opleiding salaris

Ben jij nog in opleiding tot anesthesiemedewerker en combineer je werken en leren in een duaalopleiding (hbo-niveau)? Dan moet je minimaal 24 uur in de week aan de slag bij een zorg- of welzijnsorganisatie. Als anesthesiemedewerker in opleiding krijg je salaris betaald. Omdat je ervaring nog beperkt is, is dat een leerlingsalaris. 

De hoogte van dit loon hangt niet af van je functie, maar van:

  • De zorgsector en de daar geldende CAO. 
  • Je opleidingsniveau. 
  • Het leerjaar waarin jij zit. 

Hier krijg je informatie over leerlingsalarissen in de zorg.  

Meer over leerlingsalaris in de zorg

Doorgroeien in functie en salaris

Werk je langere tijd bij een ziekenhuis? Ontwikkel je je met trainingen en cursussen? Doe je een (vervolg)opleiding? Ervaring en aanvullende opleidingen zijn redenen om door te groeien naar een hogere salarisschaal. Bespreek dit met je werkgever als die het onderwerp salaris niet aanstipt in je functionerings- en ontwikkelingsgesprekken. 

CAO anesthesiemedewerker

Elk werkveld binnen zorg en welzijn heeft z’n eigen CAO. Daarin worden landelijk afspraken gemaakt over zaken als salarisschalen, loonhoogte en arbeidsvoorwaarden. Kijk voor meer informatie voor bij de sector waarin jij als anesthesiemedewerker werkt: CAO Ziekenhuizen

Bekijk salarissen in vacatures

De cao, salarisschaal en uurlonen geven een indicatie, maar natuurlijk is het altijd belangrijk om te kijken wat er in een vacature vermeld wordt. Ook ligt het maar net aan jouw opleiding en werkervaring waar jouw salaris als anesthesiemedewerker op uitkomt. Maak salaris bespreekbaar tijdens je sollicitatie, zodat jij en je toekomstige werkgever op één lijn zitten. Benieuwd waar jij aan de slag kunt gaan en het salaris dat daarbij hoort? Duik in de vacatures en vind jouw plek in zorg en welzijn:

Naar vacatures

*bronnen: nationaleberoepengids.nl, talent.com, TMI