Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige HELDR | 24 uur

Dienstverband

20 - 24 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Jeugdzorg

Wij zijn HELDR, de divisie binnen het Vincent van Gogh Instituut die zich richt op specialistische zorg voor jongeren met psychische klachten. Bij ons draait alles om het zo goed mogelijk helpen van jongeren en hun ouders, opvoeders en verdere systeem. Hun eigen hulpvraag is hierbij leidend. Wij geloven dat goede zorg dichtbij de jongere staat, hen zoveel mogelijk de regie laat voeren en altijd de link legt met hun eigen omgeving en belevingswereld. Voor ons is elke jongere en elk gezin uniek en we maken gebruik van ieders sterke kanten om beter om te leren gaan met hindernissen. Jongeren en ouders ervaren ons als laagdrempelig, kundig en systeemgericht.

We richten ons op diagnostiek en specialistisch behandelen van ernstige psychische problematiek bij jongeren van 12 tot 24 jaar. Onze doelgroep zijn jongeren die voornamelijk ‘tussen wal en schip vallen’. Onze expertise ligt op het vlak van persoonlijkheidsproblematiek, trauma, angst- en stemmingsstoornissen, verslaving, ernstige gedragsproblematiek en systeemproblemen. We behandelen poliklinisch of bij de jongere thuis, individueel of in groepsverband, en altijd samen met het systeem.

Naast behandeling van ernstige problematiek, innoveren we continu op het gebied van vroegdetectie en interventie: het zo vroeg mogelijk herkennen van eerste symptomen van problematiek en deze tijdig behandelen om erger te voorkomen. Zo hebben we behandelprogramma’s ontwikkeld voor jongeren met eerste kenmerken van persoonlijkheidsproblematiek of psychose. Binnen deze thema’s nemen we ook deel aan wetenschappelijk onderzoek en werken we op landelijk niveau samen met ketenpartners om de zorg voor jongeren te blijven verbeteren.

Onze behandelteams voor jongeren werken in heel Limburg. De hoofdlocatie is in Venlo, hier is de polikliniek gevestigd. In Nijmegen hebben we tevens een kleine polikliniek. Onze systeembehandelingsteams (methodieken MDFT en MST) werken vanuit basislocaties in Urmond, Roermond, Venlo en Venray. We zoeken voor deze functie een collega die werkzaam zal zijn op de locatie in Venlo en Venray

Waarom jouw functie Gewoon Anders is

Binnen je functie werk je outreachend. Outreachend werken blijkt een effectieve manier om met geïsoleerde groepen in contact te treden en problematiek te signaleren die anders verborgen zou blijven voor de reguliere hulpverlening. Vroegtijdig ingrijpen voorkomt escalatie. Je bent betrokken binnen het gezin en staat naast de jongere. Je werkt vanuit een systemische blik en sociale context en bent altijd in afstemming met andere zorgaanbieders, begeleiding etc. Je verricht je werkzaamheden in ons multidisciplinaire team (met o.a. psychiater, klinisch psycholoog, GZ-psychologen, systeemtherapeuten, basispsychologen en vaktherapeuten). We bieden je een professionele en inspirerende werkomgeving waarin je je competenties optimaal kunt benutten. Je draagt bij aan het intakeproces en adviseert over de behandeling. Je volgt de behandeling en rondt deze af wanneer het passend is. Je deinst niet terug van psychiatrische toestandsbeelden en suïcidaliteit. Het behandeltraject kan zowel kort, als langdurig zijn.

Vereisten

 • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO-V opleiding (registratie art. 3 wet BIG) aangevuld met de opleiding SPV of je bent bijna klaar met die opleiding tot SPV;
 • Je bent communicatief vaardig en een uitstekende verbinder. Daarnaast heb je hart voor de jongerendoelgroep. Ook herken jij jezelf in de volgende punten: teamplayer en bestand tegen crisissituaties.
 • Je kunt zowel autonoom werken alsook afstemmen en overleggen met je collega’s om je scherp te houden en elkaar te verbeteren. Je voelt je comfortabel bij het geven en ontvangen van feedback.
 • Je kan verdragen dat de snelheid in de vertraging zit.

Wat bieden we jou?

 • Inschaling in de CAO GGZ FWG 55, afhankelijk van jouw ervaring en opleiding. Het salaris bedraagt minimaal €3616,- en maximaal €4785,-;
 • Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat binnen een jaarcontract start;
 • Het aantal uren van je aanstelling is bespreekbaar, liefst minimaal 24 uur;
 • Werken in een organisatie die staat voor medewerkersgeluk en positieve gezondheid;
 • Een informele werksfeer, waar medewerkers op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen en waar veiligheid voorop staat;
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop jij bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioenopbouw, collectieve zorgverzekering, vakantiegeld, 13e maand, balansregeling, 100% betaald zorgverlof, ouderschapsverlof, thuiswerkregeling, reiskosten en meer).
 • Als opleidingsinstituut zijnde bieden wij mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en persoonlijke ambities waar te maken.

Solliciteren en contact

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Karlijn Bunnik via karlijnbunnik@vigogroep.nl of Dennis Meens (manager Jeugd) via dennismeens@vigogroep.nl.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij Vincent van Gogh? Stuur dan je cv en korte motivatie in via de button onderaan de pagina.