Mondriaan zoekt een

Social worker - klinische behandelafdeling Weidezicht

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Wij zoeken een flexibele en zelfstandige social worker/agogisch werkende 2 voor onze klinische behandelafdeling Weidezicht (28-36 uur p.w.) in Heerlen. Je hebt veel affiniteit en ervaring met de complexe volwassen psychiatrische doelgroep en je wilt je graag inzetten voor deze kwetsbare volwassenen. Bovendien werk je graag met eigen verantwoordelijkheid. Kom jij deel uitmaken van ons gezellige team? Kom dan zeker kennis met ons maken!

Past deze functie bij jou?
Aan de rand van het terrein van Mondriaans hoofdlocatie in Heerlen liggen zes huizen. Drie daarvan vallen onder de klinische behandelafdeling Weidezicht (onderdeel van de sector Intensieve Zorg). Weidezicht biedt 24-uurs klinische, specialistische zorg aan volwassenen met een psychiatrische aandoening. In ieder huis verblijven vier patiënten met een wisselende begeleidingsintensiteit, naar behoefte van de patiënt. Als social worker bied je onze patiënten begeleiding en ondersteuning bij het aanleren van vaardigheden op gebied van wonen, werken, financiën, sociale contacten en vrije tijd. Je nodigt patiënten zo veel mogelijk uit/stimuleert hen om gebruik te maken van faciliteiten buiten Mondriaan. Om zo een zinvolle dagbesteding te realiseren die helpt re-integreren in de maatschappij. Je werkt met eigen verantwoordelijkheid en je komt terecht in een fijn team: collega’s ondersteunen elkaar en gaan voor de beste zorg. In een stimulerende en dynamische leer- en werkomgeving kun jij jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen. Je werkt in verschillende diensten: de ochtenddienst is van 07.30 -15.30 uur en je werkt dan met 2 à 3 collega’s. De avonddienst, van 14.00 - 22.00 uur, draai je vanaf 15.30 uur alleen maar bij calamiteiten ondersteunt jouw collega die verantwoordelijk is voor de andere drie woningen

Wat ga je doen?
  • In een klinische setting ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van patiënten;
  • Je levert een bijdrage aan het signaleren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen.

Dit neem je mee
  • Je bent in het bezit van een mbo-/hbo-diploma Social Work of agogisch werkende;
  • Je beschikt over relevante werkervaring in de psychiatrie;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep en daarnaast heb je kennis van psychopathologie en somatiek;
  • Je hebt een flexibele werkhouding is en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren;
  • Ook ben je proactief en gericht op samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie. Je hebt de vaardigheid om met alle disciplines samen te werken.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.870,-- en maximaal €3.863,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 2). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sabine Dukers, afdelingshoofd, bereikbaar via het secretariaat op het nummer: 088-506 6936. Solliciteren kan tot en met 12 augustus 2024.

Na een kennismakingsgesprek behoort een meeloopochtend tot de mogelijkheden.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.