Maastricht UMC+ zoekt een

Software Engineer

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als software engineer werk je in een bioinformatica team van 9 andere software engineers en bioinformatici aan het implementeren van nieuwe tools en workflows voor het uitvoeren van genetische diagnostiek voor patiënten. Je ontwikkelt op professioneel niveau software voor diagnostische processen die dag en nacht beschikbaar moeten zijn, en waarvoor de correctheid van de analyse cruciaal is om patiënten op korte termijn een diagnose voor hun erfelijke aandoening te verschaffen.
Je neemt daarvoor ook deel aan multidisciplinaire teams van laboranten, laboratorium specialisten en artsen van het MUMC en het partner laboratorium van het Radboudumc in Nijmegen. Binnen het bioinformatica team help je andere bioinformatici met technisch ontwerp, architectuur en andere aspecten van software ontwikkeling.

Wat vragen wij van jou?
Je hebt een universitaire opleiding in software engineering, bioinformatica, of data science of een equivalente achtergrond met gedegen programmeer ervaring in Java of vergelijkbare programmeertaal. Je hebt ervaring met het werken in Linux omgevingen. Ervaring in de humane genetica en/of NGS technieken is een pre.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De afdeling Klinische Genetica richt zich op diagnostiek en onderzoek van erfelijke aandoeningen. De afdeling bestaat uit ca. 190 medewerkers. Het Klinisch Genetisch Laboratorium verzorgt specialistische klinisch-genetische diagnostiek in nauwe samenwerking met de afdeling Genetica van het Radboudumc te Nijmegen. Daarnaast bieden artsen en genetisch consulenten directe patiëntenzorg vanuit de Polikliniek Klinische Genetica. Het Laboratorium is ISO 15189 gecertificeerd en ziet technologische vernieuwing als belangrijkste pijler in de verbetering en efficiënter maken van de diagnostiek. Het Laboratorium Klinische Genetica is vooral gespecialiseerd in prenataal onderzoek zo is het lab betrokken bij uitvoering van de NIPT bij zwangerschappen, en heeft het als enige lab in Nederland toestemming om Preïmplementatie Genetische Testen te doen bij IVF behandelingen. Samen met het partnerlab van het Radboudumc zet het vol in op nieuwe innovatieve manieren van genetische diagnostiek, wat zorgt voor continue veranderende vraag in een sterk ontwikkelende discipline.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.615,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A10 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op een nog nader te bepalen datum.