Sevagram zoekt een

Teammanager Maatschappelijk Werk en Psychologie Ouderenzorg

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Ouderenzorg
Teammanager Maatschappelijk Werk en Psychologie Ouderenzorg
Een uitgesproken mensgerichte visie op welzijn, zorg en behandeling? En met je specifieke stijl van leidinggeven bijdragen aan merkbaar betere zorg waarbinnen de bewoner centraal staat? Kom verschil maken bij Sevagram als teammanager maatschappelijk werk en psychologie!

Deze vacature voor teammanager in de ouderenzorg in Zuid-Limburg
In deze functie maak je onderdeel uit van het management team van cluster Heerlen Zuid. Je geeft leiding aan de vakgroep maatschappelijk werk (ca 12 fte) en de vakgroep psychologie (ca 17 fte) en vormt een noodzakelijke schakel binnen de organisatie. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het tactisch beleid van de genoemde vakgroepen. Jij weet medewerkers te inspireren, coachen en te begeleiden. Je betrekt behandelaren en biedt deze richting en duidelijkheid in de ontwikkeling van hun vakgebied/vakgroep. In de deskundigheid van behandelaren heb je alle vertrouwen en weet ze in hun kracht te zetten. De manier waarop jij jouw visie vormgeeft sluit naadloos aan op de innovatieve manier van denken en doen die binnen Sevagram sinds jaar en dag centraal staat.

Je geeft als teamleider maatschappelijk werk en psychologie sturing en ruimte, en leidt het tactisch beleid van het betreffende bedrijfsonderdeel in goede banen. Daarnaast werk je primair samen met andere teammanagers behandeling, teammanager Servicebureau en teammanagers van de zorgclusters van Sevagram. Je levert een essentiële bijdrage aan de begroting en ben je verantwoordelijk voor het toegewezen budget.

Wat heb je voor deze vacature voor teammanager nodig?
 • Leidinggevende ervaring binnen de gezondheidszorg;
 • Je bent een teamspeler die het beste uit onze medewerkers en onze bedrijfsvoering kan halen
 • En tegelijkertijd kan doorpakken en verbinden, weerstanden kan overwinnen en tegengestelde belangen kan overbruggen;
 • Je houdt van veranderingen en dynamiek en bent in staat hierin mee te bewegen;
 • En bent iemand die zichtbaar is voor iedereen en stuurt op visie, cultuur en heldere kaders;
 • Steeds weet je om te gaan met organisatiesensitiviteit en beschik je over een hands-on mentaliteit;
 • Je bent representatief en bent een goed in het onderhouden van interne en externe contacten.

Verder is het voor Sevagram belangrijk dat je voor deze vacature het volgende meebrengt:
 • Hbo of master diploma; met een ontwikkelde bedrijfseconomische kant en een afgeronde managementopleiding;
 • Je hebt ervaring met het coachen van interdisciplinaire professionals;
 • Kennis van de gezondheidszorg, behandelzorg, organisatieprocessen (bedrijfsmatig en financieel) en van relevante wet- en regelgeving;
 • Je bent ondernemend, gedreven en innovatief waarbij je denkt in kansen en mogelijkheden;
 • De drive om (door)ontwikkelingen binnen het vakgebied bij te houden en het vermogen om dit te vertalen naar de mogelijkheden c.q. consequenties voor je teams en of organisatie.

Welk salaris verdien je als teamleider Maatschappelijk Werk en Psychologie in Zuid-Limburg?
Bij Sevagram volgen we de collectieve arbeidsovereenkomst VVT 2022. Die collectieve arbeidsovereenkomst VVT vullen we voor je aan met andere voor jou interessante zaken.
 • Het betreft een dienstverband van minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week;
 • In eerste instantie een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris in FWG 60 conform cao VVT (max. € 5.045,55 bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
 • De kans om onderdeel uit te maken van een gecertificeerde Planetree organisatie;
 • Ruimte om veranderingen door te voeren in een uitdagende en vernieuwende omgeving;
 • Sevagram heeft een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. eindejaarsuitkering, goed pensioen, aanvullende verzekeringen en nog veel meer

De collectieve arbeidsovereenkomst VVT 2022 inzien? Check https://www.actiz.nl/sites/default/files/2022-05/CAO-VVT-2022-2023.pdf

Als je bij Sevagram werkt, zul je ervaren hoe bijzonder ons werk is.

Vier uitgangspunten zijn voor ons belangrijk in de ouderenzorg: we werken vanuit ons hart, we zijn er voor anderen, we durven te veranderen en we leveren excellente zorg. Dat zijn onze kernwaarden. Waarden die wij elke dag in praktijk brengen. En die maken dat Sevagram een gecertificeerde Planetree-organisatie (https://planetree.org/)is. Daar zijn er maar heel weinig van in Nederland. Het maakt ons uniek en het laat zien dat wij de zorg voor mensen écht serieus nemen: https://www.sevagram.nl/nws/723-hoogste-internationale-erkenning-voor-merkbare-mensgerichte-zorg-voor-sevagram.html

Sevagram heeft, verspreid over de regio’s Parkstad, Heuvelland en Maastricht, 22 zorgcentra, een geriatrisch revalidatiecentrum en twee hospices. Daarnaast bieden we in de regio Maastricht thuiszorg. Er werken 2750 medewerkers en 1200 vrijwilligers bij Sevagram.

Wil je solliciteren op deze vacature voor teamleider bij Sevagram?
Ben jij ervan overtuigd dat we bij elkaar passen? Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie. Vertel ons in ieder geval welke relevante werkervaring je hebt en waarom je nou juist bij ons wil komen werken. Eerst nog wat vragen? Dan staat Frank Otten - Directeur GRZ/WLZ/behandelzorg - je graag te woord ((045) 56 02 787).

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag 17 oktober en dinsdag 18 oktober a.s. Een referentieonderzoek en (ontwikkel)assessment zullen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Onderdeel van de indiensttreding is dat je een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen. Het recruitment team werkt zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus.