Deel dit:

Vol passie kan hij anderen inspireren met persoonlijke verhalen en ervaringen uit eerste hand.

Wie is Tommie Niessen?

Tommie Niessen is sinds 2010 werkzaam in zorg waarin hij zich vooral richt op thuiszorg en palliatieve zorg. Hij doet dit als verpleegkundige. Door de jaren heen heeft hij zijn ervaringen en kennis gebundeld in meerdere boeken. Hierin wil hij de zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart zetten.

Vol passie en enthousiasme kan hij anderen inspireren met persoonlijke verhalen en verrassende ervaringen uit eerste hand. 


Tommie vertelt: 

“Vaak denk je bij zorg aan mensen die werkzaam zijn in deze sector. Maar ik denk dat deze gedachte de lading niet dekt. Want hoe jong of oud iemand ook is, ieder mens zorgt op een bepaalde manier voor een ander. Jij ook. Waarschijnlijk zorg jij zelfs voor heel veel mensen. Misschien wel zonder dat je dit zelf doorhebt.

We zorgen voor elkaar omdat we aanvoelen dat de ander iets nodig heeft. Deze zorg hoeft niet uit grote gebaren te bestaan. Het zijn de kleine dingen die we doen. Soms zijn ze zelfs nauwelijks zichtbaar. En dat is nu juist het mooie aan zorg. We staan er niet echt bij stil. We doen het gewoon. Omdat we ons er goed bij voelen. Omdat we iets voor een ander willen betekenen. Zorg is iets wat ons als mensen verbindt.”

Bekijk hier alle actuele verpleegkundige vacatures! Of ga direct aan de slag met het verder oriënteren in een loopbaan in zorg en welzijn!

Bekijk de activiteitenagenda en meld je aan